Eten&drinken: Theekopjes

2016-09-04 12.08.57

Hoe mooi die melamine theekopjes ook zijn en hoe leuk ik het vind om ze te sparen: thee drinken uit deze fraai gekleurde kopjes bevalt me niet. Nee, het bevalt óns niet, want mijn man is ook van mening dat het niks is. En we zijn echt niet zulke zweverige mensen die beweren dat thee niet tot zijn recht komt in melamine omdat er dan een ongrijpbaar proces plaatsvindt dat zorgt voor een smaak die niet optimaal is. Nu geloof ik dat een vluchteling die dagen met een flesje water heeft gedaan echt wel blij zou zijn met een melamine kopje vers gezette thee, maar er is iets dat ervoor zorgt dat ik, verwende tut uit een welvaartsland, er niet van geniet.

2016-09-04 11.59.04

Deze kloeke beker is van aardewerk en er staat All you need are Books&Tea en dat is natuurlijk hartstikke waar. Het is een mok die ervoor zorgt dat je het geen verspilling vind als je het theezakje na één ronde weggooit. Uit deze beker heb ik jarenlang gedronken en het heeft slechts één nadeel: ik drink ‘m niet direct helemaal leeg en daarom kom ik er een kwartier later achter dat mijn thee te zeer afgekoeld is om lekker te zijn.

2016-09-04 11.59.18

Van dit fancy theekopje had ik meer verwacht. Engelser dan Wedgwood kan bijna niet, maar ik gebruik dit kopje bijna nooit. Gelukkig maar dat ik destijds geen heel servies bijeengespaard heb, want het is mij iets te netjes en klassiek.

2016-09-04 11.52.03

Nee, dan dit setje. Van Natasja kreeg ik drie kopjes met schotel, een theepot en theelicht van het Duitse merk Seltmann Weiden. Niet te vinden op internet en dat is erg jammer, want wat zou ik er graag wat meer van willen hebben. Uit dit kopje drink ik tegenwoordig mijn thee. Het heeft gewoon iets bijzonders, thee drinken uit je eigen porseleinen kopje. Omdat ik het met een paar druppels honing drink heb ik er zo’n kleine espresso lepeltje bij.

2016-09-04 11.59.28

 

Mijn man drinkt het liefst uit een theeglas. Helaas zijn de dure Bodumglazen allemaal gebroken en ook de goedkopen van Action liggen in de glasbak. Omdat hij geen suiker of melk in zijn thee drinkt heeft hij ook geen schoteltje nodig. Binnenkort maar weer eens langs een Action fietsen voor een paar nieuwe glazen.

Mijn oma had een grote verzameling theekopjes die zo dun waren als papier. Jammer genoeg heb ik er niks van kunnen erven. Gelukkig hebben we tegenwoordig kringloopwinkels. Ooit vind ik nog wel iets van Seltmann Weiden en anders koop ik zo’n overvloedig gedecoreerd kopje waaruit ik mijn thee mocht drinken als ik bij oma logeerde. We waren dan gezellig samen, dronken loeihete thee uit de mooie kopjes en aten er heerlijke koekjes bij. Wat een mooie herinneringen heb ik aan die tijd. Daarom ben ik zo’n moeder die haar kind na schooltijd opwacht met thee en wat lekkers.

2 gedachten over “Eten&drinken: Theekopjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>