Eten&Drinken: Tuinkruiden

dav

Tuinkruiden koop ik altijd in de supermarkt of in een tuincentrum. Verse basilicum, bieslook en dille smaken altijd lekkerder dan gedroogd spul. Daarom zijn de plantjes altijd binnen de kortste keren leeggeplukt. Vroeger gooide ik de skeletten weg, want het lukt me maar niet om de boel in leven te houden. Inmiddels ben ik erachter dat je water op het schoteltje moet gieten. Maar ja, als je dat steeds vergeet is het al snel te laat.

Tegenwoordig zet ik de kaalgeplukte tuinkruidenplantjes in de tuin. Op de oppottafel. Ieder plantje in een melamine kommetje. Vreemd genoeg doen de plantjes het daar prima. Als het af en toe regent natuurlijk, want tijdens een hittegolf gaat alles bijna dood. En ik vergeet dan weleens om de tuinkruiden ook te begieten met water uit de regenton. Maar kijk eens hoe mooi de basilicum er nu bij staat. Het potje kan straks weer naar binnen opdat ik er een salade Caprese mee kan maken.

4 gedachten over “Eten&Drinken: Tuinkruiden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>