Eten&drinken: Vies

2017-03-12 12.23.08

Van mijn vader mocht ik nooit zeggen dat eten of drinken vies was. Toen hij uit het kamp kwam at hij een bord nasi waar wat motorolie in gelekt was. Dat maakte hem niets uit, want hij wist wat honger was. Dus nu durf ik eigenlijk niet te zeggen dat deze pizzakaas vies is. Maar smakelijk is wat anders. Gelukkig heb ik het niet zelf gekocht. Dat deed  mijn man toen hij zelf een pizza ging maken. Daar haalt hij altijd veel verse ingrediënten voor in huis en ook deze keer had hij zorggedragen voor een heerlijke avondmaaltijd.

De volgende dag maakte ik een tosti voor het kind met ene plak ham en de kaas die ook op de pizza gezeten had. Het kind had na een halve tosti al genoeg en natuurlijk wierp ik me op om de rest naar binnen te schuiven. Bijna had ik mijn eerste hap gelijk uitgespuugd. Brrr, wat smaakte die kaas ontzettend vies. En dat zegt iemand die altijd jonge kaas gebruikt- iets dat mijn man smakeloos en plasticachtig vindt. Die eet namelijk het liefst oude kaas.

Het lag aan de kaas- dat leek wel lijm. Dus pakte ik de verpakking uit de koelkast en toen zag ik dat mijn man geheel tegen zijn gewoonte in kaas voor veganisten had gekocht. Daar had geen koe aan meegewerkt. Er zat van alles in, vooral water en kokosnootolie. Het was werkelijk niet te eten, zo naar van smaak. Misschien dat verstokte veganisten hier warm voor lopen, maar wij kopen het nooit meer. Het bewijst dat smakeloos ook gewoon vies kan zijn. Maar omdat er hongersnood is in een groot deel van de wereld durf ik dat niet hardop te zeggen. Dus fluister ik maar dat het geen aanrader is.

2017-03-12 12.37.29

6 gedachten over “Eten&drinken: Vies

  1. Sonja

    Ach jee. Dat heb ik ooit ook wel dat iets biologisch niet echt lekker smaakt. Dat je bijna knabbelt aan rubberen ballen :)

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>