Eten&Drinken: Voedingswaarde

IMG_20221002_134815

Te vroeg juichen is altijd link, maar ik heb het idee dat het iets beter gaat met mijn gezichtsvermogen sinds ik medicatie heb en nauwelijks meer snoep. Ronald en ik hebben  het tweede seizoen van Snabba Cash genetflixt en ik kon de ondertiteling lezen. Nog niet perfect, maar het was te doen. Zou het geholpen hebben dat ik sinds de diagnose  diabetes2 minstens twee zakjes groene erwten, drie Toblerones een en zak zachte groentjes imd e supermarkt heb laren liggen?

In een voor mij geschikt voedingspatroon ga ik me nog verdiepen- ik heb ik ieder geval al heel wat adviezen gekregen en links ontvangen. Een vriendin gaf aan dat ik misschien zou kunnen overstappen op hartige snacks. In ieder geval besef ik dat ik de rest van mijn leven niet zomaar producten in mijn boodschappenmandje mag gooien. Want werkelijk overal zit suiker in en daar word je natuurlijk niet vrolijk van.

Vanaf nu koop ik niets zonder naar de voedingswaarde te kijken.  Met een calculator in de hand, want het is wel fijn als je van bijvoorbeeld madeleines kunt uitrekenen hoeveel suiker er per stuk in zit. Voorlopig mag ik van mezelf ontbijten met een Ligapapje, maar ik vrees dat ik moet stoppen met de instant warme chocolademelk. En als ik het neem laat ik het koekje staan. Lastig? Nee, vreemd genoeg niet. Maar ik moet wel zorgen dat ik het volhou.

2 gedachten over “Eten&Drinken: Voedingswaarde

  1. Linda

    Heb je al eens bij reform producten gekeken…dat mocht ik vroeger alleen nog, omdat daar geen suikers in zaten.

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *