Eten&Drinken: Wat drinkt u?

2018-09-20 16.05.20

Toen ik jong was, waren de nu weer hippe garnalencocktails populair en lag er een plakje kiwi op de biefstuk. Tijdens verjaardagen werd er stevig gerookt en stond er zelfs een glas met sigaretten op tafel. Mijn ouders hadden een kastje vol alcoholische dranken. De jenever en crème de cacao heb ik soldaat gemaakt, de rest is ook verdwenen. Op verjaardagen werden vaak glaasjes advocaat met zo’n snoezig klein lepeltje uitgedeeld en al snel mocht ik er ook eentje van het dienblad plukken.

Wat ik laatst bij de kringloopwinkel om de hoek aantrof, hebben we vroeger ook in huis gehad. Of we het echt gebruikt hebben, weet ik niet meer. Waarschijnlijk hebben we er als kinderen leuk mee gespeeld. Maar ik weet wel dat bijna alles op het lijstje in de drankenkast stond. Niet dat mijn ouders veel naar binnen klokten trouwens. Opa wel en voor hem stonden er flessen jenever en whiskey. Vieze zoete troep die de jeugd van tegenwoordig naar binnen giet, zie ik niet op het lijstje staan.

Geen Red Bull, Safari, Malibu en Pisang Ambon bijvoorbeeld. Maar ook geen alcoholvrij bier met of zonder fruitsmaakje. Er staat ook slechts één soort cola op terwijl je minstens drie soorten aantreft op ieder puberfeestje. Shandy moest je zeker ook zelf mixen door een oom of tante wat bier afhandig te maken en het glas vol te maken met seven-up. Dat waren nog eens tijden. En ja, ik heb weleens na het verjaardagsfeestje de laatste centimeter booze uit een paar glazen gedronken.

Het bestellingenboekje vond ik heel leuk om weer te zien, maar ik heb het toch maar niet gekocht. Als we hier iets te vieren hebben, pakt iedereen zelf maar iets uit de koelkast. Overigens is het lijstjesboekje niet het enige dat ik in twee kringloopwinkels heb kunnen laten staan. Kijk maar eens wat ik allemaal niet gekocht heb.

2018-09-27 10.58.01 2018-09-27 10.58.46

Het fruitdessin vond ik niet mooi. Zal ik hier spijt van krijgen?

2018-09-25 14.31.27

Het dessin van roze rozen is zo lelijk niet, maar ik was niet onder de indruk van de kwaliteit van deze spullen. Veel te licht en dun melamine.

2018-09-25 14.32.26

 

Oei, nu heb ik wat op te biechten: de eierdoppen zijn wel aangeschaft. Want alhoewel ik genoeg heb voor een kleinschalig hotel, had ik nog geen donkerblauwe.

4 gedachten over “Eten&Drinken: Wat drinkt u?

 1. Linda

  Hahahahaha..zo leuk dat dranken lijstje..wij deden dat vroeger ook, iedereen afgaan en de drank noteren, die men wilde…goed van je, dat je het kon laten staan, bijna dan ;)

  Reageren
 2. chucky1012

  Fijn de lijstjes had laten liggen.
  Maar wat een mooie eierdopjes had je gekocht.
  Ik moet eens snel naar de kringloopwinkel….
  Denk dat ik bij die in jouw woonplaats woensdag heel vroeg naar toe ga…

  Xoxo

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>