Eten&Drinken: Zoetjes

Van drie scheppen suiker in een kopje thee ben ik snel afgeholpen door een oma van Ronald. Binnen een week dronk ik thee zonder suiker. Het kwam niet bij me op om zoetjes te kopen. Want ik had het een keer geprobeerd, maar de nasmaak vond ik niet lekker.

Mijn mannen gebruiken geen suiker in de thee en koffie, dus wie hier op bezoek komt, neemt zelf zoetjes mee. Maar toen gingen Mika en ik eten bij Saskia en Ton en bij de koffie met wat lekkers kom ook een dispenser met zoetjes op tafel.

Tot mijn verbazing nam Mika wat zoetmiddel in zijn koffie. Hij vond het lekker en twee dagen later zette zijn vader exact dezelfde dispenser op het boodschappenlijstje. Er zitten 1200 tabletjes in, dus ik neem aan dat ik voorlopig geen nieuwe verpakking hoef te kopen.

Nee, ik heb geen interesse in het spul. Maar ik heb toch even op de achterkant gekeken en het leek wel alsof er alleen lucht in zit. Achter bijna alles op de ingrediëntenlijst stond 0,0. Behalve bij “zout”. Is er iemand die me kan uitleggen waarom er per 100 gram meer dan 33.5 gram zout in zit?

6 gedachten over “Eten&Drinken: Zoetjes

    1. Pippi Bericht auteur

      Ik vertrouw die zoetjes niet zo. Zo las ik dat honden doe kunnen gaan als ze ontbijtkoek met 0% suiker binnenkrijgen.

      Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *