Fietsen

2017-08-04 14.19.24

Mijn moeder durft sinds een aantal jaren niet meer te fietsen. Dat vertelde ze me toen ik haar rijwiel mocht hebben. Ze vond het eng, durfde zich niet meer in het verkeer te begeven en liep daarom overal heen. Naar het lokale overdekte winkelcentrum en de stad gaan bussen, dus het was voor haar niet noodzakelijk om te fietsen. De enige keren dat ik haar dat heb zien doen, zat ik zelf achterop. Op weg naar zwemles.

Zelf fiets ik graag. Een rijbewijs heb ik nooit gewild en daarom moet ik wel. Grote afstanden leg ik er niet mee af. Veel verder dan de kringloopwinkels en de bibliotheek kom ik niet. Met mijn beschadigde vinger durf ik  nu niet meer op de fiets te stappen. Met anderhalve hand gaat dat in principe best, maar ik ben bang dat ik in het geval van een noodstop de stijve ringvinger blesseer. En je moet hier nogal eens snel op de terugtraprem rammen.

Sinds dik twee maanden loopt mijn leven minder gevaar bij de rotonde om de hoek. Voor voetgangers wil men wel stoppen, een fietser wordt nogal eens genegeerd. Ronald zegt altijd dat ik daar voorrang heb en het ook moet nemen. Ja, wat heb ik eraan als er Toch had ik voorrang op mijn grafsteen staat? Ook in het dorp moet ik uitkijken, want er zijn al twee kennissen op vrijwel dezelfde plek tegen het asfalt gereden.

Toch ga ik binnenkort weer eens fietsen. Ten eerste wil ik Ronald niet telkens als chauffeur inzetten en ten tweede wil ik spontaan kunnen besluiten eens fijn naar een kringloopwinkel te fietsen. Ronald gaat er niet graag naartoe en hij hoeft ook niet te weten wat ik aan mijn melamineverzameling toevoeg. Als ik het lief vraag, gaat Mika vast wel met me mee. Ook hij houdt niet van kringloopwinkelen, maar als we daarna koffie gaan drinken, komt het allemaal goed.

6 gedachten over “Fietsen

 1. Linda

  Ja is heerlijk als je zelfstandig je ding kan doen. En voorrang hebben of krijgen, zijn 2 verschillende dingen. Zorg zelf altijd ervoor dat ik wel op tijd kan remmen..want zou idd wat zijn, zo’n tekst op je steen ;)

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik ben er de afgelopen maanden wel achter gekomen dat ik heel goed in huis kan blijven rondhangen. Maar ik wil weer eens ergens heen, lekker in mijn eentje. Op de fiets, want ik heb fijne fietstassen waar een boel melamine in past. Ik ga heel voorzichtig fietsen hoor!

   Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Het is fijn, zo’n privéchauffeur, maar ik wil toch zelfstandig iets kunnen ondernemen. Daarbij wil Ronald ook weleens lekker op de bank blijven zitten als ik ga kringloopwinkelen.
   xoxo

   Reageren
 2. Myrna

  ik kan ook niemand blij maken met de kringloop winkel hoor, Tyler gaat soms mee om te kijken voor PS spelletjes of dvd´s maar echt daar rondhangen zoals ik graag doe niet. Weet je dat in het verleden best veel leuke kleding daar gescoord heb?
  Ben allang niet meer naar Kringloop geweest misschien voor volgende week een idee

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Jammer dat onze kinderen niet graag mee gaan. Ronald vind het verschrikkelijk. Ook ik heb leuke kleding in de kringloopwinkel gekocht. Laatst zag ik een erg leuk suède rokje hangen. Helaas, een Britse maat 8, dus veel te klein. Ik hoop dat jij volgende week slaagt! Veel plezier alvast.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>