Groene vingers

2017-07-30 16.02.33

Lekker met beide handen in de aarde wroeten is er helaas nog niet bij, maar ik geloof dat al mijn vingers behoorlijk groen gaan worden. Het is goed dat de moestuintjesverpakkingen kruiden bevatten, want voor groenten was ik natuurlijk veel te laat aan de slag gegaan. Nee, dan tuinkruiden- minder dan een week nadat ik aan het zaaien sloeg, is er al iets te zien.

Die tuinkers is een lachertje, want je hebt op zijn minst een paar dichtbegroeide vierkante centimeters nodig om een broodje ei een pittig smaakje te geven. Maar ik weet nu hoe makkelijk het gaat en ik denk dat ik net als basisschoolleerlingen met een margarinebakje en watten aan de slag ga. Groot kaasjeskruid schijnt vooral ingezet te worden om hommels en bijen naar je tuin te lokken, dus daar zal ik volgend jaar maar een verpakking van inslaan.

Overigens ben ik van plan een mooie kruidentuin aan te leggen. Dat de verse kruiden die je in de supermarkt met pot en al koopt zo snel kapot gaan, schijnt te komen door de manier waarop ze door de telers in een hoog tempo groot zijn gekregen. De wortels zijn niet goed ontwikkeld en daarom heb je er niet lang plezier van. Dat wordt een mooi project voor de volgende zomer. Hopelijk wordt dat in alle opzichten een hele zonnige.

6 gedachten over “Groene vingers

 1. Linda

  Je ziet in ieder geval wat groen.. ;) maar dat geloof ik zeker, dat t te snel moet groeien, die kruiden die je koopt..ben benieuwd volgend jaar..hopenlijk blijven de knagende insecten er wel vanaf, dat blijft ook altijd een uitdaging. Hier veel last van slakken en de buxusmot en rups..buxussen zijn hier al in verschillende tuintjes ter hemel gegaan :(

  Reageren
   1. Linda

    Heb je ook ruimte voor bodembedekkers? Anders ga er vast een paar voor je in binnenpotjes doen, voor volgend jaar..ik kan er ook foto’s van maken en even doorsturen, kan je kijken of je t wat vind.

    Reageren
 2. margriet

  ik heb er ook nog een hoop staan van dit jaar, Ik dacht er al veel te laat mee te zijn maar de bloemen en kruiden lukken nog wel dus? (ja tuinkers weet ik, maar dat kan dan ook niet mislukken ;-) )
  Wie weet begin ik er dan ook nog maar aan.
  Trouwens; ondanks mijn niet groene vingers heb ik er toch radijsjes, cavolonero en paksoi uit weten te kweken. En vorig jaar kwam de tomaat uit en kon ik er lekker van eten.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Kruiden lukken geloof ik altijd- niet echt seizoensgebonden.Je kunt ze echt nog wel zaaien. Wat groenten betreft, weet ik het niet precies. Dat het je eerder gelukt is, vind ik bewonderenswaardig. Ga ik volgend jaar ook maar proberen.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>