Het Tiende (12)

IMG_20191112_154847

Het is wel wat, dat spelen in een vriendenteam. Eerst moet je een groep vrienden samenbrengen en dan zoek je een trainer. Het Tiende was snel samengesteld en de trainer bleek ook makkelijk over te halen te zijn. Gelukkig hebben de mannen een sponsor, dat scheelt enorm. Maar er is nog veel meer dat geregeld moet zijn voordat je aan het voetballen kan slaan.

Het is helemaal niet gek dat er contributie betaald moet worden, maar ik vind zelf dat je voor €190 per jaar niet veel krijgt. Zeker als je bedenkt dat het team uit 15 man bestaat. Dat is dus €2.850 per jaar. Daarvoor mag je eenmaal per week op een afgetrapt veld trainen en om de week een thuiswedstrijd spelen. Je hebt wel een kleedkamer tot je beschikking.

De jongens hebben zelf een bal aangeschaft en ik geloof dat ze ook hun trainingsmaterialen meesjouwen naar de club. Waar ze ook niet op kunnen rekenen is een scheidsrechter. Omdat het niet fijn is als de spelers zelf moeten fluiten, hebben ze besloten dan maar eentje te huren. Dat kan- er zijn mensen met een scheidsrechtersdiploma die zich beschikbaarstellen. Mika heeft uitgerekend dat de spelers die avond dan een biertje minder moeten drinken. Want duur is zo’n huurarbiter niet.

Nu blijkt ook nog dat je tegenwoordig  een spelregelbewijs moet halen. Dat moet je online doen. Als je dat niet snel genoeg doet, dreigen er boetes en uitsluitingen. Waarom? Nou, iemand heeft bedacht dat de scheidsrechter dan minder verrot gescholden wordt. Sterker nog, dat de spelers begrip krijgen voor de mannen met fluitjes. Dream on, zou ik zeggen. Professionele voetballers weten na een lange opleiding ook van alles, maar dat neemt niet weg dat ik toch blinde tyfushond op een veld heb gehoord.

Tja, als het hele team de regeltjes kent en dus een spelregelbewijs bezit, hoef je als vereniging niet meer te soebatten bij die vrijwilligers. Die dan eerst ook een speltegenbewijs moeten halen voordat ze de baas mogen spelen op het veld. Maar goed, het vriendenteam gaat Oranje natuurlijk niet meer halen. Daar steekt een vereniging geen menskracht in. Jammer, want voetballen is een stuk leuker als je kunt rekenen op een scheidsrechter. Want eentje uit het eigen team of dat van de tegenstander kan eigenlijk niet. Zelfs al hebben ze zoals Mika het examen na drie keer eindelijk gehaald.

2 gedachten over “Het Tiende (12)

 1. Linda

  Jemig, er komt nogal wat bij kijken, eer je een balletje mag trappen…nou dat zal zeker helpen, net of je zonder bewijs, niet weet dat je geen nare ziektes uit je mond moet laten komen…en zelf een scheidsrechter huren, vind het wel triest hoor..

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Nou, ik stond er van te kijken hoor. Heb wel eerst uitgezocht of het allemaal klopte. Je weet maar nooit wat je je op de hals haalt als je ergens doorklikt. Ja, ik vind dat je niet veel krijgt voor al dat geld!

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>