Heterochromie

2017-08-12 14.41.28

Er zijn nog steeds mensen die angstig kijken of op het gras gaan lopen als ze ons aan zien komen, maar er worden ook veel belangstellende vragen op ons afgevuurd. Over die ogen van Blaze natuurlijk. Want zijn heterochromie valt wel op. Als we iemand tegenover ons hebben die niet te jong en ook weer niet te oud oogt, zeggen we dat hij eigenlijk Bowie genoemd had moeten worden.

Toen we afgelopen dinsdag in Den Haag waren, had Ronald veel aanspraak. Alhoewel Blaze best een grote hond is, zorgt zijn rustige uitstraling ervoor dat veel mensen dichterbij durven komen. Om vragen op Ronald af te vuren. Dat deed een wat oudere Indische man ook toen ik Blaze vasthield. De man keek vriendelijk, zei dat ik een mooie hond had en toen zei hij iets in een taal die ik niet beheers. Toen lachte ik maar vriendelijk. Misschien denk die meneer nu wel dat ik getikt ben omdat ik niet op zijn opmerking reageerde.

Ook wordt er bijna altijd gevraagd wat voor soort hond Blaze is. Wij weten niet waar zijn eigenaresse hem vandaan heeft, wel dat hij aan de man werd gebracht als zijnde een mix van een husky en een Stafford. Mensen die een gokje wagen, roepen nogal eens dat er ook wat Labrador in zit. Wat kan het ons schelen. Blaze is de perfecte therapiehond en wij houden al vijf jaar van hem. Mijn leerlingen hadden het ook zelden goed als ze gingen gissen waar mijn ouders vandaan kwamen. Dan noemden ze doodleuk alle Aziatische landen behalve Indonesië op. Misschien is Blaze wel een halve alien, want zo’n lieverd zie je zelden op deze aardkloot.

6 gedachten over “Heterochromie

 1. Linda

  Hij is super bijzonder, hij straalt t ook echt uit..zag net een mevrouw met een husky en ik natuurlijk praten tegen m, maar hij keek me aan van, wat moet je hahaha maar is geloof ik bekent van husky’s, zijn heel erg eigenzinnig..heb maar tegen z’n vrouwtje gezegd, dat t een mooie hond is, zij reageerde wel. :)

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Eigenwijze weglopers zijn het. Maar Blaze loopt perfect aan de lijn en trekt me ook niet mee. Een genot om mee te wandelen en in huis ook lief en rustig.
   Leuk dat je er vandaag eentje tegenkwam. Een echte natuurlijk :)

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>