Hoe klein moet ‘ie zijn

IMG_9549

En ik maar denken dat het aan BAM lag  dat zoveel mensen niet blij kijken als ik langs kom lopen met een hond aan mijn zijde. De nekjes keerden zich al van ons af toen BAM nog een baby was en ook buiten de wijk spoedden wandelaars zich naar de overkant als ze ons spotten. Inmiddels hebben de nekjes allang door dat Blaze er is en opeens worden wij door een hater gegroet. Die mag lekker naar de echo van zijn eigen stem luisteren, want ik houd mijn mond.

Toch blijkt ook Blaze geen glimlach op de tronies van veel voorbijgangers te toveren. Hij wordt begroet met gemeen gekef en soms schiet een hondje dat natuurlijk niet gecorrigeerd wordt op hem af. Alleen gisteren bleef een chihuahua netjes dichtbij een mevrouw lopen en zij zei dat ik echt niet op het fietspad moest gaan wandelen. Tot mijn grote verbazing kreeg de kleindochter een uitbrander omdat zij probeerde het hondje vast te houden. Maar dat hondje had helemaal geen belangstelling voor ons.

Soms passeren we een hond zonder dat ‘ie uit zijn slof schiet, af en toe ontstaat er een gekef en getrek van jewelste. Blaze en ik lopen gewoon door. Alhoewel ik weiger net zulke domme vooroordelen te koesteren als nekjes en andere idioten zou ik op den duur wel een hekel kunnen krijgen aan klein spul- maar alleen als het niet gecorrigeerd wordt hoor. En geloof me, het komt zelden voor dat keffertjes een standje krijgen. Eerder kijken ze ons vies aan.

Stiekem vraag ik me af wat er zou gebeuren als ik een klein hondje had. Dan trekt men de eigen hond vast niet opzij, wordt er niet naar het grasveld gevlucht en kijken ze niet naar mijn hond als die van hun volledig uit de pan gaat. Maar ik neem geen kleine hond, want daar gaan we thuis binnen de kortste keren op zitten. Daarbij ligt het misschien wel aan mij. Wellicht ben ik zo eng dat alle hondjes gaan blaffen zodra ze me in de smiezen hebben.

6 gedachten over “Hoe klein moet ‘ie zijn

  1. Pippi Bericht auteur

   Dat doen we zeker. Helemaal nu mijn hielen aan het helen zijn. Ronald heeft heel veel aan de aanwezigheid van Blaze. Want ook deze hond is een echt vaderskind.
   Jullie ook een goed weekend toegewenst,
   Xoxo

   Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Mijn moeder zegt altijd dat zulke mensen niet moeten vergeten dat zij kinderen hebben. Die kunnen er voor zorgen dat je je woorden terug moet nemen. En ik huppel vrolijk door met Blaze.

   Reageren
 1. Tam

  Die hondjes keffen omdat de baas deze energie bij zich draagt. Hier op de flat goed te zien. Iemand hier heeft nu voor de tweede keer een klein wit fluppig onzeker- gemaakt hondje. ( hondje hiervoor overleden doordat grote hond haar gebeten had)
  Dit hondje was altijd zo onzeker. Als ze mij zag pistte ze van haar af en trilde bij velen als een rietje. Laatst paste een andere buurvrouw op. Hondje liep parmantig en zelfverzekerd rond datum vroeg of het wel hetzelfde hondje was. Jawel. Maar de buurvrouw is een sterke zelfverzekerde en lieve vrouw dus hondje nam dit klakkeloos over.
  Die rot keffertjes bij jou zijn zo doordat hun baasjes rot keffertjes zijn. Als jij een kleine hond had die je als hond zou behandelen dan was is het geen rothond

  Dusver Tamara theorie Hahahha

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik geloof in wat je hier zegt. Inderdaad zijn de baasjes rotkeffertjes.Wij zeggen van een nekjesechtpaar altijd dat ze het waarschijnlijk fijn vinden dat ze een gemeenschappelijke vijand hebben. Als die mensen naar een hutje op de hei verhuizen, slaan ze elkaar de hersenpan in, denken wij. En al hun honden waren keffers.
   Je zou me moeten zien lopen met Blaze. Hij is nog groter dan BAM en ik heb hem weleens mensen voort zien trekken. Huskygedrag. Hij loopt perfect naast me en gedraagt zich voorbeeldig. Maar ik ben dan ook trots dat ik met hem mag lopen. Dat voelt hij.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>