Kwispelen

IMG_9872

Toen ik de foto maakte, had ik het zelf niet eens door. Dat de staart van Blaze niet heen en weer ging. Want ik zie vaak genoeg dat hij kwispelt en als hij een winkel mag betreden, moet ik altijd goed uitkijken dat die staart niets raakt. Mensen willen geen kleding met hondenharen en ik ben ook bevreesd dat hij breekbare koopwaar van de uitstaltafels zwiept. Misschien zet een winkel het wel weg onder niet-criminele derving, maar ik zou me toch vreselijk schuldig voelen.

Als een hond kwispelt, is de kans klein dat ‘ie meteen gaat bijten, las ik laatst in de krant. Toch maar weer eens een YouTube opfriscursus van Cesar Millan doen, want ik heb toch weleens iets anders mogen aanschouwen. Er zijn honden die heel sneaky gaan liggen en dan toeslaan zodra de andere hond echt dichtbij is. Tot een daadwerkelijke beet heb ik het overigens niet zien komen, maar ik mijd zelfs zogenaamd onderdanige hondjes. Mensen trouwens ook, want uit ervaring weet ik dat die het gevaarlijkst zijn.

De staart van BAM is net een stokje van een majorette. Je voelt het als er tegen je been gekwispeld wordt. Blaze heeft een soort plumeau. Je zou hem haast langs de boekenkasten laten lopen. Maar hij is er natuurlijk niet om lichte huishoudelijke klusjes te verrichten. Blaze is er om onze harten te helen en hij slaagt daar goed in. Als ik naar hem kijk, zou ik er zelf bijna van gaan kwispelen.

8 gedachten over “Kwispelen

 1. Myrna

  Jane’s staart slaat alle glazen en kaarsen van tafel! Kwispelen gaat moeilijk omdat de staart zo zwaar is.
  Als een hond schattig gaat liggen in afwachting van de andere hond kan ook inderdaad het moment afwachten van toeslaan zijn. Ik liep met Jane en een hond ging liggen op een 1 meter breed bospad. Ik kon niet uitwijken , we liepen langs en net voordat we voorbij waren wilde hij aanvallen. Ik trok Jane net op tijd weg met haar 45 kg. Gevolg de hond beetje zijn bazinnetje van 15 in haar onderarm omdat hij niet bij Jane kon. Op de terugweg kwamen we ze weer tegen maar nu was Jane voorbereid. Dan is het ook vergelding en wederom beet die hond dat meisje.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Oei, dat bedoelde ik nou. Twee keer gebeten door je eigen hond? Het lijkt me een ongewenste situatie- zou het kind de hond nog wel uit willen laten? Ook voor jou een nare ervaring!

   Reageren
   1. Myrna

    Nou ze zei dat doet ie vaker, ik zei gelijk maar dat is toch niet goed ! Gelukkig had ze een jasje aan maar dan nog. Ik snap niet dat haar ouders zo´n meisje met zo´n hond laten wandelen

    Reageren
    1. Pippi Bericht auteur

     Nou, dat lijkt me zeker niet goed. Gefrustreerde hond- wat als jij Jane niet zo goed in de gaten had gehouden?

     Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>