Langzaam lopen

IMG_9557

Mijn schoonvader vindt/vond -ik heb die man al meer dan 12 jaar niet gezien en ik geloof stellig dat hij geen sikkepit is veranderd- hardlopen geweldig. Het was zijn hele ziel en zaligheid en als je een wit voetje bij hem wilde halen, moest je ook gaan rennen. Het liefst marathons, want dat was voor hem het summum. De laatste keer dat ik die man zag, reageerde hij zeer minachtend toen ik vertelde ook begonnen te zijn met lopen. Ook schoonzusje haalde er haar neus voor op- bah, ik liep op een loopband in de sportschool.

Nee, ik wilde niet in de smaak vallen bij die enge mensen, maar ik ben er toch nog een tijdje op uit gegaan met een hardloopgroep. Vijf keer, geloof ik. Toen heb ik het opgegeven. Ten eerste vond ik er geen moer aan en ten tweede lukte het me maar niet om mijn hoofd leeg te lopen. Want dat was het verslavende van al dat geren, beweerden mijn medelopers. Je kon alle muizenissen uit je hoofd verdrijven. Welnee, destijds ging het hier thuis niet lekker en ik bleef dat enge hoofd van mijn schoonloeder zien.

Wat wel goed helpt om het verdriet om BAM wat te temperen, is lekker langzaam lopen. Met Blaze, want in mijn eentje leg ik geen meter af. Hij is er nu anderhalve week en op dag twee liep ik mijn hielen al aan gort. Maar ik heb geen dag overgeslagen en minder dan anderhalf uur zijn we ‘s ochtends niet van huis. We wandelen in de stromende regen en als het zo warm is dat ik helemaal bezweet thuis kom. Natuurlijk doe ik niet alsof ik stoer ben, want dat ben ik helemaal niet. Maar ik doe het wel uit liefde. Op die manier loop ik heel wat kilometers weg zonder dat ik vermoeid raak.

Het lijkt soms wel alsof ik aan het mediteren ben. Blaze loopt naast me alsof hij een spoedcursus van Cesar Millan heeft gehad en hij begint de commando’s links, rechts en oversteken al aardig te leren. Hij kijkt me ook af en toe aan als we aan de wandel zijn en dan stop ik toch even om hem een paar dikke knuffels te geven. De enige reden waarom we weer huiswaarts keren, is het lege gevoel in mijn maag. Want we eten allebei pas als we terug zijn.

‘s Avonds lopen we ook nog. Het valt me op dat er dan nauwelijks mensen met honden op straat zijn. We gaan van huis als het journaal afgelopen is, dus je zou denken dat het dan druk is. Waarschijnlijk zijn er in de vakantieperiode allerlei films op televisie. Mij interesseert dat niet, want wij hebben naast Netflix sinds kort ook Videoland en kunnen kijken wanneer het ons uitkomt. Naar de buis gluren is leuk, maar als ik moet kiezen, gaat mijn voorkeur uit naar slenteren met Blaze.

Het is een aanrader, zo’n therapiehond. Wie geen hond wil omdat het niet te combineren is met een baan, zou zich bij het asiel kunnen aanmelden als uitlaathulp. Nou mag je niet overal gelijk met een hond de hort op, maar een vriendin van mij heeft goede ervaringen als asielvrijwilliger. Misschien kan je ‘s avonds een hond lenen. Dan zal je na de wandeling lekker slapen en de hond wordt er ook niet slechter van. Intussen wordt Blaze natuurlijk hartstikke verwend. Maar dat verdient hij, want hij verricht wonderen voor mijn geestelijke gezondheid.

 

12 gedachten over “Langzaam lopen

  1. Pippi Bericht auteur

   Misschien kan het niet bij ieder asiel hoor. Maar een vriendin heeft weleens een hond geleend voor gezellige wandelingen.
   xoxo

   Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Weet je, soms loop ik weleens te zingen als Blaze en ik samen wandelen. Het doet me goed, dat fijne vriendje in huis.

   Reageren
   1. Linda

    Kan ik mee helemaal voorstellen, dat je loopt te zingen..ik deed dat met Indy ook en ook als het vuurwerk tijd was, probeerde zo de aandacht af te leiden van de knallen..niet dat ik zo mooi zing ;) maar had wel t idee dat t hielp.

    Reageren
    1. Pippi Bericht auteur

     BAM is dol op vuurwerk! Toen Mika klein was, zong ik vaak voor hem. En ik weet zeker dat een hond erdoor afgeleid wordt.

     Reageren
 1. Cindy

  Fijn dat je er zoveel baat bij hebt. Loop zelf elke dag, (nu ik vakantie heb minstens 5 km, anders alleen een lunchrondje, en op vrije dagen langere stukken) en loop altijd alleen, zalig! Maar een hond zou ik erg gezellig vinden.
  Aanmelden als uitlaathulp doe ik dan weer niet, loop nu wanneer het me uit komt, en dat kan dan niet.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Wat een mooie foto! Nee, ik bedoel eigenlijk: wat zie je er goed uit op de foto! Die wandelingen zullen jou ook wel goed doen. Gewoon alleen lopen hoor als je de vastigheid niet wilt. Geniet van het lopen. Je woont in ieder geval in een mooie omgeving.

   Reageren
   1. Cindy

    Dank je wel, bij nieuw gewicht hoort nieuwe profielfoto :-)
    Ja die wandelingen doen me erg goed. Had FB update, maar dat lees jij natuurlijk niet.
    Stond al tijd stil met afvallen, deze afgelopen week vakantie (1e week van 2) en elke dag minstens 5 km gelopen, ook veel tussendoortjes, maar eindelijk weer afgevallen.
    Heb heel veel routes uitgestippeld via wandelnetwerk.nl. PRachtige routes door de duinen, zo genieten!

    Reageren
    1. Pippi Bericht auteur

     Wat is er toch veel veranderd- je bent gestopt met roken, overtollig gewicht is weggewerkt en je loopt veel. Loopt het niet zwaar in de duinen?

     Reageren
 2. Tam

  Ik mis het wandelen ook. Heb wel eens met de kleine buurhond gelopen. Ze is een schatje maar niet geschikt voor lange wandelingen x

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>