Levensvragen voor een goed gesprek (85+86)

mde

Veel ergernissen zijn uit mijn leven verdwenen na mijn echtscheiding. Dat waren trouwens kwellingen uit kwaadaardigheid, dus wel serieuzer dan wat mijn man en kind graag doen, namelijk het rechtstreeks uit het pak drinken van melk en leeggedronken pakken doodleuk terugzetten in de koelkast. Over het gebruiken van het laatste velletje toiletpapier zonder een nieuwe rol op te hangen zal ik het niet eens hebben. Dat is ergerlijk, maar echt druk kan ik me er niet om maken.

Omdat ik graag zen wil zijn, maak ik me tegenwoordig niet meer zo druk om dingen die me vroeger konden laten exploderen. Het heeft toch geen zin. Maar dat neemt niet weg dat ik soms  ga zuchten als ik naar de televisie kijk en hoor dat iemand na welhaast iedere zin zeg maar zegt. Dat vind ik zo stom! Het voegt namelijk niets toe aan de boodschap. Ja, hoogstens dat de mededeling een beetje minder stellig wordt gemaakt. In de zin van nou ja, zo ongeveer, maar misschien wel helemaal niet of juist wel.

Het is niet zo netjes, maar ik maak me niet druk om mensen die smakken tijdens het eten. Omdat mijn Nederlands helaas ook niet foutloos is, kan het me weinig schelen als het verschil tussen liggen en leggen voor veel mensen moeilijk ligt.  Waar ik me dan weer wel aan erger is het feit dat Tino Martin tot twee keer toe vreselijk vals zong toen hij bij een talkshow kwam optreden. Dat hij na die ene keer bij DWDD toch nog ergens mocht komen opdraven!

Aan mezelf kan ik me trouwens ook ergeren: dan eet ik mijn bord weer eens niet leeg omdat ik vind dat Ronald net iets te veel heeft opgeschept. Om vervolgens voor de iMac te kruipen en tijdens het bloggen of rondkijken op internet bijna zonder na te denken ga zitten snoepen. Dat is zo dom. Zeker omdat ik het mijn kind zou verbieden. Ooit heb ik een heel lange lijst gemaakt van dingen die me gelukkig maken. Het lijkt me fijn als mijn lijst van ergernissen nooit zo lang wordt.

mde

8 gedachten over “Levensvragen voor een goed gesprek (85+86)

 1. Linda

  Een leeg pak terug zetten? Hahahahaha denk dat er in deze tijd, heel veel mensen, aan dingen ergeren..die corona doet er geen goed aan..en zeker die lockdown niet en quarantaine al helemaal niet ;)

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Jawel, dat doen ze allebei. Gewoon te lui om het pak weg te gooien.
   Wij kunnen ons best aan elkaar ergeren, maar het is zeker niet erger geworden door de quarantaine.

   Reageren
 2. chucky1012

  Oh echt..
  Hier gaat het linia recta de prullenbak in.
  Maar inderdaad omdat er velen thuiswerken op dit moment door de hele toestand zou ik me niet druk maken…..
  Nu maar hopen dat de lockdown niet langer zal duren….
  De supermarkten etc. verdienen goud geld…..

  Xoxo

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Er zijn veel belangrijker dingen om me aan te ergeren.En zoals ik al zei: de ergernissen die ontstonden door enge mensen zijn er gelukkig niet meer :)
   xoxo

   Reageren
 3. Myrna

  Haha ik erger me juist aan mezelf dat ik blijf eten al zit ik vol.
  Net een vuilnisbak, klep open en gewoon erin kiepen.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Hoe komt het dan dat je zo slank bent? Ik denk dat we allebei geluk hebben met onze genen, want ik eet en snoep zoveel dat ik tonnetje rond zou moeten zijn :)

   Reageren
   1. Myrna

    Nou ik kan niet meer gedachteloos alles in mijn stoppen helaas. Ben vorig jaar 18 kg afgevallen en ik hoop zo te blijven.

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>