Lezen en Luisteren: Grote letters

Jaren geleden kocht ik alle boeken die ik graag wilde lezen. Meestal bemachtigde ik mijn leesvoer via eBay. Helaas was van het toen meest recente boek van Rebecca Wells alleen in large print verkrijgbaar. Dus liet ik het zware gebonden boek voor veel geld opsturen, Het las wel fijn, die grote letters.

Maar nu kan ik de letters alleen lezen als het buiten licht is. Er gat zeker geen verzameling papieren boeken met grote letters komen. Voorlopig kan ik boeken downloaden. Wat ik wel heel erg vind, is dat ik eventuele kleinkinderen niet kan voorlezen. Sterker nog, ik kan met mijn beperkte gezichtsvermogen niet eens voor een kind zorgen. Dat worden luisterboeken en misschien gaat Ronald straks Rupsje Nooitgenoeg voorlezen.

6 gedachten over “Lezen en Luisteren: Grote letters

  1. Pippi Bericht auteur

   Ik ben blij dat ik nog veel kan downloaden. Maar het is wel raar dat ik nu niet meer iedere maand een paar kinderboeken kan kopen. Het kan wel, maar ik kn ze helaas niet lezen.
   xoxo

   Reageren
 1. Rona

  hoi,
  https://www.vaph.be/daisylectuur
  linkje hierboven is ;
  Heb je moeite met het lezen van gedrukte boeken, kranten en tijdschriften?
  Dan kun je gebruik maken van Daisy. Met Daisy kun je gemakkelijk gesproken boeken en tijdschriften beluisteren.
  Daisy is een afkorting van ‘Digital Accessible Information System’.
  Het is een internationaal erkend digitaal bestandsformaat waarmee je gesproken boeken, kranten en tijdschriften kunt laten voorlezen…
  Misschien heb je hier wat aan, het is wat uitgebreider allemaal dan een audioboek…?
  groetjes

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Dank je voor de informatie. Ik ga zeker beginnen aan het beluisteren van boeken en tijdschriften als ik geen gebruik meer an maken van eBooks.Want helaas val ik in slaap bij het luisteren 🙂
   Groetjes!

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *