Lezen& Luisteren: De Nationale Voorleesdagen en Geef mij maar een boek 2019

IMG_20190221_125713

Helaas vergat ik dit jaar op de CPNB site te kijken en daarom kwam ik er veel te laat achter dat de Nationale Voorleesdagen allang achter de rug waren. Gelukkig kon ik bij de plaatselijke Bruna vestiging nog een Prentenboek van het jaar 2019 bemachtigen. Nee, ik heb geen kleine kinderen die ik kan voorlezen, maar ik lees ieder kinderboek dat ik koop. Om te kijken wat ik met een kind zou bespreken als we het samen aan het lezen waren.

Dat is namelijk het mooie van een goed prentenboek- je kunt niet alleen praten over het verhaal, maar ook over de illustraties. En dat kan goed met Een huis voor Harry van Leo Timmers. Vanwege mijn boekenbudget kocht ik de kleine uitvoering, voor €5,25. Misschien is een grotere uitvoering, ongeveer driemaal zo duur, wel fijn om te lezen met een kind naast je. Maar ik vind de mini uitvoering ook erg mooi en zoals gebruikelijk hoort er een app bij.

Alhoewel ik een echt hondenmens ben, hou ik ook van katten. Per slot van rekening heb ik in mijn leven wel vier katten gehad: Frederic, Stanley, Tyson en Franklin. Dus van dit boekje over Harry de kat die tijdens het spelen verdwaalt, heb ik erg genoten. De eerste keer dat ik het las, ging het me voornamelijk om het verhaal. Want je wilt toch weten wat er zoal gebeurt. Daarna heb ik naar de tekeningen gekeken en die zijn ook erg fraai.

Ook ben ik te laat met het aankondigen van de Geef mij maar een boek actie van 2019. Op de foto hierboven kan je zien dat er enkele boeken over waren en dat de feestelijke uitstalling er nog was. Dit jaar kan je Kruistocht in spijkerbroek van Thea Beckman voor het absurd lage bedrag van €2,50 aanschaffen. Dit boek weigerde ik vroeger te lezen omdat ik de kaft spuuglelijk vind. Maar toen ik er aan begon, kon ik niet stoppen. Die leeservaring gun ik iedereen, dus ik zou zeggen: ren naar de boekhandel!

2 gedachten over “Lezen& Luisteren: De Nationale Voorleesdagen en Geef mij maar een boek 2019

  1. Linda

    Schattig boekje..toch maakt het uit hoe een kaft eruit ziet..als er geen pakkende voorkant op zit, laar je een boek eerder staan..

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>