Lezen&Luisteren: Aanbod afgeslagen

inCollage_20210119_104253033

Laatst kreeg ik per WhatsApp boeken aangeboden. Monique is aan het opruimen en voordat de boeken echt weggaan mocht ik kijken of er iets van mijn gading bij was. Nou, er zaten boeken bij die ik heus aangenomen zou hebben als ik niet zelf niet had moeten downsizen. Maar uiteindelijk heb ik alleen gevraagd om een heel dun boekje van Paul Biegel. Het zal een Kinderboekenweekgeschenk zijn, dus ik zou het al ergens kunnen hebben. Op zolder en daar is het op dit moment een grote bende.

Eigenlijk moet ik het voorbeeld van Monique maar gaan volgen. Anders gebeurt er met mijn boekenverzameling wel hetzelfde als met de bibliotheek van mijn ouders. We hebben de krenten uit de pap gehaald hoor. Maar er stonden heel veel mooie boeken die ik niet allemaal kon redden. Daarover voel ik me nog steeds verdrietig, maar dan had ik ook minstens zeven Billy’s mee moeten nemen en daar hebben we absoluut geen plaats. Het is maar goed dat ik een paar sites heb gevonden waar ik heel veel leesvoer kan downloaden.

Het verzamelen van boeken was jarenlang mijn lust en mijn leven. Op die manier had ik altijd wel wat te lezen. Maar ja, toen was er nog geen internet en had ik geen smartphone waarop ik boeken kon lezen. Met ieder boek dat ik aanschafte was ik ontzettend blij. Er stonden regelmatig stapels op mijn nachtkastje zodat ik ernaar kon kijken en wat kon bladeren voordat ik ze ging lezen. Dat ik ooit afscheid moet nemen van die boeken zorgt nu al voor buikpijn. Maar het zal wel moeten.

2 gedachten over “Lezen&Luisteren: Aanbod afgeslagen

  1. Linda

    Kan me dat best voorstellen, dat je dat moeilijk zou vinden…je hebt er gewoon veel gevoel bij en hecht er veel waarde aan…

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>