Lezen&Luisteren: Aankopen Kinderboekenweek 2020

dav

Zoals gebruikelijk ben ik op de allereerste dag van de Kinderboekenweek naar het dorp gegaan om de boekwinkel te bezoeken. Zr noemen het een kantoorboekhandell, maar er werken een paar dames die enorm van lezen houden en graag een praatje maken over boeken. De medewerkster die ik er tegen het lijf liep was vol lof over het boek dat ik ging kopen. Als ik eens een nieuw boek koop, doe ik dat het iets in dat Bruna filiaal. Helaas was het Prentenboek van de Kinderboekenweek nog niet in de winkel aangekomen, dat zal ik dus op een later tijdstip moeten halen.

dav

Als fan van Charlotte Dematons kan ik maar één ding zeggen: koop dit boek en alle andere boeken van haar. Niet in al haar werk komen teksten voor. Maar dat is helemaal niet nodig, want haar prenten zijn prachtig. Je kunt er uren naar kijken en dan nog heb je niet alles gezien dat zij erin verwerkt heeft.

Mijn meest recente aankoop heet alfabet en het is een geweldig boek. Er staan geen woorden in, maar wel letters. Alle letters van het alfabet zijn erin te vinden. Aan iedere letter is een dubbele pagina gewijd. Daarop zie je van alles dat met een bepaalde letter begint. Altijd meer dan je aanvankelijk denkt.

Op de voorkant van het boek staat een code. Hiermee kan je een gratis app downloaden. Deze app stelt je in staat om met behulp van je telefoon te achterhalen wat er allemaal in de prenten verstopt zit. Zo ontzettend leuk. Daarom kan ik iedereen, ook mensen die nooit kinderen over de vloer hebben, aanraden dit boek te kopen. Het is zeer geschikt om te bekijken op koude herfstdagen, zittend op de bank met een kopje hete thee of een mok met dampende chocolademelk.

Screenshot_20200930_141240_com.hooglandenvanklaveren.alfabet4321

dav

 

Het Kinderboekenweekgeschenk kreeg ik cadeau omdat ik voor minimaal €12,50 aan kinderboeken had uitgegeven. Dit boekje is een klein geschiedenisboekje waarin een aantal verhalen staat over mensen die we kennen van straatnamen, geschiedenisboeken of een kermisattractie. Ze zijn kort en daarmee maken ze mij benieuwd naar meer verhalen, naar informatie die ik elders kan vinden. Dat is toch wat een boek hoort te doen?

6 gedachten over “Lezen&Luisteren: Aankopen Kinderboekenweek 2020

  1. Pippi Bericht auteur

   Maar veel kinderboeken zijn dat ook waard. Alhoewel Mika geen lezer is gebleken heb ik mijn stinkende best gedaan om hem warm te laten lopen voor boeken. Nu hoop ik dat ik mensen enthousiast kan maken voor goede kinderboeken.

   Reageren
 1. margriet

  Het alfabet boek is ook echt super leuk idd.
  Leuk voor in de klas ook. Wij hebben er ook al een bladzijde uit gedaan waarop ze woorden moesten zoeken met de b en opschrijven.

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>