Lezen&Luisteren: ABBA

sdr

Laatst zat ik met mijn hondenkinderen op de bank. Ronald was aan het werk en Mika zat in zijn mancave online te gamen met een vriend. Meestal ga ik dan lezen of zap ik langs een paar televisiezenders om vervolgens te blijven hangen bij iets dat uiteindelijk zonde van mijn tijd bleek te zijn. Dus ben ik maar eens op Netflix gaan zoeken naar iets waar ik sowieso in mijn eentje naar zou kijken omdat die mannen er geen moer aan vinden.

Het werd MammaMia! Here We Go Again, de muziekfilm die al heel lang op mijn lijstje stond. Het was een zeer vermakelijke film waarbij ik het af en toe niet kon laten om mee te zingen. Het verhaal was niet briljant, maar het was goed te doen. Vooral toen Cher, de droomoma van iedereen, ten tonele verscheen. De dag erna ben ik gelijk op Spotify op zoek gegaan naar het door haar opgenomen album met ABBA liedjes.

Oei, dat was even schrikken. Niets ten nadele van Cher hoor. Ze is een icoon. Maar haar stem is niet te vergelijken met het frisse gekwetter van Agnetha en Anni-Frid. De zang van de Zweedse dames zit zo vastgeklonken in mijn muziekgeheugen dat ik enorm moest wennen aan de veel lagere stem van Cher. Dat was dus één keer en nooit weer. Maar naar de film kan ik heus nog wel een keer of drie kijken. En er net zoveel plezier van hebben als de mannen beleefden aan de avonturen van Ted, het vuilbekkende beertje.

4 gedachten over “Lezen&Luisteren: ABBA

    1. Pippi Bericht auteur

      Het maakt ook veel verschil, twee perfect bij elkaar passende stemmen en de wat donkere stem van Cher.

      Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>