Lezen&Luisteren: Achtergrondgeluiden

sdr

Als we ergens heen moeten en de honden niet mee kunnen nemen zetten we de televisie aan. Het maakt niet uit op welke zender en wat er uitgezonden wordt. Muziek aanzetten via de flip is trouwens ook goed- als er maar achtergrondgeluiden zijn. Overigens laten we ze allen maar zonder toezicht achter als iedereen geen lichamelijke klachten heeft hoor. Als Apollo weer eens last van zijn darmen heeft laat ik hem niet alleen.

Omdat ik geen bezigheden buitenshuis heb zou ik deze hele zomer constant op de bank kunnen zitten met mijn blik op de televisie gericht. Maar dat trek ik tegenwoordig niet meer. Tenminste niet als het om sport gaat. Op dat gevoetbal ben ik helemaal afgeknapt en ik kan net genoeg aandacht opbrengen voor de volksliederen, vooral als Italië speelt. Zodra dat achter de rug is ga ik weer lezen. Dan zit ik ook niet op de bank. Het liefst ga ik lekker op bed liggen met mijn leesvoer.

Sinds de Olympische Spelen zijn begonnen staat de televisie de hele dag aan. Vanaf mijn plek je aan de eettafel kan ik een blik werpen op de beelden die langskomen. Misschien moet ik de vaas met uitgebloeide rozen maar even opzij doen. Maar als ik doorheb dat het spannend word ga ik heus wel even kijken. Daarbij moet ik oppassen dat ik niet struikel over de snoeren die er liggen.

Het is heerlijk om stukjes te tikken terwijl ik op de achtergrond hoor wat er allemaal gebeurt in Tokio. Misschien zou ik ook een radio kunnen aanschaffen om daarnaar te luisteren. Maar ja, zodra er iets spannends gebeurt wil ik de beelden erbij zien. De honden kijken nooit naar de televisie. Of ze de achtergrondgeluiden echt nodig hebben weet ik natuurlijk niet. Misschien een keer uitproberen of ze graag naar Disneyfilms kijken, want ik heb op YouTube gezien dat hondjes erop reageren.

2 gedachten over “Lezen&Luisteren: Achtergrondgeluiden

  1. Linda

    Ja heb ik ook gezien, zo schattig hè…maarre Ellen, dat kan toch niet meer, die rozen, wat een triest uitzicht ;)

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>