Lezen&Luisteren: Anna Moffo

dav

De Amerikaans- Italiaanse sopraan Anna Moffo kende ik al voordat ik ooit van mijn andere favorieten, Maria Callas en Victoria de los Angeles, had gehoord. Dat kwam waarschijnlijk omdat  Anna Moffo niet alleen mooi kon zingen, maar er ook prachtig uitzag. Ze verscheen regelmatig in televisieshows en ik las over haar in Televizier, het programmablad dat mijn ouders vroeger hadden.

Later raakte ik in de ban van opera. Le Nozze Di Figaro van Mozart draai ik bijna iedere week. Van die opera heb ik meerdere versies, maar ik pak altijd die ene waarin Anna Moffo de rol van Susanna zingt. Wat ben ik van die mooie, frisse stem gaan houden. Kijk maar eens op YouTube hoe mooi die stem is. En die hele vrouw was prachtig.

Daarom ben ik blij dat ik twee CD boxen heb gekocht waarin enorm veel opnamen te vinden zijn. Van schitterende aria’s tot gezellige liedjes die ze zingt met een mooie man. Voorlopig hoef ik nog geen volledige opera’s aan te schaffen, want eerst wil ik mijn aankopen beluisteren. In totaal 22 schijfjes. Misschien laat ik het hierbij omdat ik ook nog een Spotify abonnement heb en geen plek op de CD planken.

dav dav

4 gedachten over “Lezen&Luisteren: Anna Moffo

    1. Pippi Bericht auteur

      Ik hou erg van muziek. Maar om Ronald geen hoofdpijn te bezorgen, heb ik een Spotify playlist gemaakt waar ook muziek op staat die hij leuk vindt :)

      Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>