Lezen&Luisteren: Boeken met een boodschap

Screenshot_20220502_103200

Meestal lees ik fictie. Wat je in zulke boeken voorgeschoteld krijgt, kan ik het echt ook gebeuren. Non-fictie met het stempel waargebeurd trekt me niet zo. Kijk, op basis van een waargebeurd verhaal prikkelt mijn nieuwsgierigheid nog wel, maar ik vertrouw autobiografieën en waargebeurde verhalen meestal niet zo. Er zal altijd aan geschaafd zijn, zeker als het gaat om levensverhalen die men zelf vertelt. Zou ik trouwens ook doen als ik mijn verhaal ging vertellen. Er zijn echt wel gebeurtenissen die ik geheim wil houden.

Vaak lees ik spannende boeken en ik was erg verrast toen Carla Kovach, de schrijfster van de serie over Gina Harte, boeken opdroeg aan leraren die zo belangrijk zijn en andere beroepsgroepen die een rol kunnen spelen in ons leven. Dat klinkt veelbelovend, maar uiteindelijk ging het toch weer over keiharde misdaad. Waar je niets van leert- behalve dat de hele dag thuis zitten ook geen bescherming biedt tegen gevaarlijke mensen.

Nee, dan dit boek van Colleen Hoover, It ends with us. Nu moet ik toegeven dat wat te goed lijkt om waar te zijn dat vaak ook zo is. In dit boek gaat het onder andere over iets heel naars dat niemand zou mogen overkomen. Het wordt wel duidelijk gemaakt het het komt dat een nare situatie vaak langer door kan etteren dan gezond is. Het is goed om daarover te lezen, want het kan jou ook overkomen.

Is het echt gebeurd? We zullen nooit weten in welke mate, maar het klinkt heel plausibel. Kan iedereen zich makkelijk ontworstelen aan een ellendig leven? Vast niet op de manier die in dit boek beschreven wordt- vandaar die vier sterren die ik er voor over had op GoodReads. Zag ik alles aankomen? Tot mijn grote schande: nee. Niet alle verwikkelingen tenminste. De boodschap is mooi en het boek heeft me flink aan het denken gezet.

6 gedachten over “Lezen&Luisteren: Boeken met een boodschap

    1. Pippi Bericht auteur

      Het is niet altijd fijn om teelden, maar ik hoop dan maar dat er lezers zijn die er wat aan hebben

      Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *