Lezen&Luisteren: Boekenkringloop (12)

2018-02-22 10.10.51

De meeste non-fictie aankopen zullen wel niet in de boekenkringloop terechtkomen. Want zulke boeken bevatten informatie die ik meestal wat vaker nodig heb. Maar wie één van de boeken echt nodig heeft, kan het zomaar meenemen.

dav

Kunstboeken bijvoorbeeld lees ik niet in een enkele zitting- hiermee kan ik jaren doen. Met dit boek over Nederlandse kunst ben ik erg blij. Het ligt op de salontafel en af en toe blader ik het door.

dav

Natuurlijk moest ik deze hondenencyclopedie hebben. Nu weet ik dat een heleboel honden ten onrechte door mij het etiket Golden Retriever opgeplakt hebben gekregen. Wat zijn er veel rassen die hierop lijken! Er staan leuke foto’s in en voornamelijk belangrijke informatie. Wie een hond wil en geen idee heeft wat voor soort hond dat moet wezen, heeft hier wat aan. Inmiddels weet ik dat ik geen jachthond moet hebben en dat waakhonden die het uitstekend doen in de tuin ook niet bij mij passen.

dav

Dit boekje verscheen in de Maand van de Geschiedenis en het gaat over Nederland, opstandelingen en machthebbers. Sommige hoofdstukken lezen makkelijk weg, soms was het wat taai.

mde

De Franse taal onder de knie krijgen met behulp van de familie Barbapapa. Leuk hoor.

mde

Van Rita Verschuur heb ik meerdere boeken gelezen. Ze vertelt daarin onder meer over haar oorlogservaringen. In dit boek gaat ze het hebben over haar moeder.

ptr

Dit is een oud boek, maar kamerplanten raken niet verouderd. Hoogstens zijn ze een periode in de vergetelheid geraakt. Hier haal ik veel inspiratie en informatie uit.

ptr

 

Altijd leuk, zo’n natuurgids. Geinig om door te bladeren.

2 gedachten over “Lezen&Luisteren: Boekenkringloop (12)

  1. Linda

    Dat is zeker een oudje, dat plantenboek..en een dierenboek is altijd leuk! Onvoorstelbaar hoeveel soorten en maten er zijn.

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>