Lezen&Luisteren: Boekenweek 2019

dav

Toen vorig jaar werd aangekondigd dat Jan Siebelink het Boekenweekgeschenk van 2019 zou schrijven, was mijn moeder opgetogen. Ze had genoten van zijn boeken en popelde om eentje aan haar verzameling toe te voegen. Over het thema hebben we het niet eens gehad en ik was het eerlijk gezegd ook vergeten. Tot ik zag dat het De moeder de vrouw was. Zal je net zien. Had ik mama kunnen overladen met boeken over de rol van moeders- gaat ze veel te vroeg hemelen.

dav

Dit boek stond al op mijn verlanglijst sinds Monique Westenberg het verschijnen ervan aankondigde op Instagram. Deze dame volg ik sinds ik een stuk over Dunya las in het boek dat Antoinnette Scheulderman schreef over het rouwen om huisdieren. Bij het lezen van het verhaal van Monique moest ik erg huilen.

Pas nu ik dit stukje zit te tikken, realiseer ik me dat dit boek over Dunya erg goed bij het thema van de Boekenweek past. De moederliefde spat ervan af. En wat herken ik veel- die onvoorwaardelijke liefde en het genieten van het samenzijn. Tja, op een gegeven moment komt daar een einde aan. Dunya heeft met dit boek een monument en ik weet dat BAM ook veel harten geraakt heeft.

dav

Het onderwerp van het boek dat de hoofdpersoon aan het schrijven is, vond ik intrigerend. Eerlijk gezegd kon dit korte verhaal dat op een gegeven moment flinke tijdssprongen maakte, me niet erg boeien. Alhoewel….. Een paar kleurrijke bijfiguren lieten me koud terwijl ik graag een boek met de echtgenote als hoofdpersoon had willen lezen.

sdr

Het Boekenweekessay is een prachtig verhaal over de moeder van een schrijver van wie ik meer wil lezen. Wat een sterke moeder heeft die man. Het was zo mooi om te lezen hoe zij zich een eigen weg door het leven heeft gebaand. De liefde van de schrijver voor zijn moeder spat van de bladzijden af. Had mama dit essay maar kunnen lezen. Ze had het ook erg mooi gevonden.

De Boekenweek duurt nog een paar dagen. In het Boekenweek Magazine van de Volkskrant zag ik nog meer boeken die ik graag wil lezen. Wegens plaatsgebrek kan ik niet alles aanschaffen, dus ik ga maar snel naar de bibliotheek. Heb je ook een boek gekocht? Veel leesplezier!

4 gedachten over “Lezen&Luisteren: Boekenweek 2019

 1. chucky1012

  Dunya lijkt me zo mooi en het boekenweekgeschenk ook…..
  Zo jammer…..
  Ze had er zeker weten dolblij mee geweest……

  Xoxo

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Zulke momenten waarop ik mijn moeder intens mis, zullen wel vaker voorkomen. Wat had ik de boeken en de leeservaringen graag met haar gedeeld
   xoxo

   Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik had graag over de boeken willen praten met mijn moeder. Soms raken boeken mij enorm en dan herlees ik bepaalde stukken keer op keer.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>