Lezen&Luisteren: Boekenweek 2023

Van zaterdag 11 tot en met zondag 19 maart is het Boekenweek. Daar kijk ik iedere jaar weer naar uit. Nieuwe papieren boeken koop ik zelden- alleen als het Boekenweek is. Dan kies ik met zorg een boek uit en dan neem ik ook er altijd het Boekenweekessay bij.

Dit jaar ben ik op de eerste dag van deze speciale “week” in een geweldige Rotterdamse boekhandel. Voordat ik naar het volledig volgeboekte Toon Tellegen evenement ga, zal ik zoek gaan naar een boek dat mij is aangeraden door iemand die ik volg op Instagram.

Het is een fijne traditie, dat kopen van een boek als het Boekenweek is. Dat deden mijn moeder en ik altijd. We zorgden dat we allebei een andere titel uitkozen en als we het Boekenweekgeschenk allebei uitgelezen hadden, gingen we elkaar bellen om erover te praten.

Je bent echt geen beter of slimmer mens als je boeken leest hoor, maar ik kan me geen leven zonder lezen voorstellen. Mijn ouders lazen allebei en alle nestgenoten doen dat ook. Dan zijn we iedere week in ieder geval een paar uur van de straat, zullen we maar zeggen.

4 gedachten over “Lezen&Luisteren: Boekenweek 2023

    1. Pippi Bericht auteur

      Ik heb er zoveel zin in! Toon Rellegen wordt geïnterviewd, hij gaat voorlezen en je kunt boeken laten signeren. Dat wordt sjouwen!

      Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *