Lezen&Luisteren: Boekenweekbuit 2023

Het is een heel bescheiden buit. Maar ik had al een zware tas met drie dierenverhalenbunels van Toon Tellegen in mijn tas en niet zoveel meer op mijn bankrekening, dus ik nam alleen het hoogstnoodzakelijke mee. Nu zit ik te wachten tot mijn bestelling die ik gisteren plaatste vanmiddag binnenkomt.

Aan de illustraties kan je zien dat een groot deel van Mot en de Metaalvissers zich rond en onder het water afspeelt. Alle tekeningen zijn in zwart, wit en een fraaie roestkleur. Het is af en toe heel spannend en aan de hoofdpersonen ga je je als lezer snel hechten. Daarom heb ik vrij langzaam gelezen, want ik wilde er zo lang mogelijk van genieten.

Het Boekenweekgeschenk van Lize Spit vond ik prachtig. Het duurde even voordat ik wende aan de tienjarige Flippo verzamelaar, maar zodra ik erachter kwam wat de achtergrond van zijn beste vriend was, ging het zeer snel. Zorg at je dit boek te pakken krijgt en ga het lezen- het is zo mooi.

Het Boekenweekessay zit mooi in elkaar. Jr volgt de reis over water van de hoofdpersoon en je wordt onderweg getrakteerd op verhalen uit de geschiedenis die iedereen zou moeten kennen. De schrijver geeft zelf aan dat zijn boeken op het Suriname plankje staan, maar het is natuurlijk literatuur.

Het is toch wel het leukst om tijdens de Boekenweek in een stenen. winkel te gaan shoppen. Er heerst dan een fijne sfeer, want er lopen veel mensen rond die een mooi boek staan uit te zoeken. Volgend jaar kan ik hoplijk weer en dan trek ik er een paar uur voor uit om lekker te kunnen rondsnuffelen;en.

6 gedachten over “Lezen&Luisteren: Boekenweekbuit 2023

  1. Pippi Bericht auteur

   De boeken die gisteren binnen zijn gekomen, zijn ook erg mooi. Zal ze binnenkort wel laten zien.
   xoxo

   Reageren
 1. Linda

  Wat apart, die tekeningen .is weer even wat anders h, om in een gebouw te winkelen…heb je soms even nodig

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik heb een kinderbijbel van vroeger waar soortgelijke illustraties in staan. Zal het eens fotograferen.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *