Lezen&Luisteren: Chanson!

mde

De vierdelige documentaire over Franse liederen heb ik via Uitzending Gemist gekeken. Twee afleveringen per dag, want ik kon het niet over mijn hart verkrijgen alles in een enkele zitting tot me te nemen. Dan is het veel te snel afgelopen. En ik vond het vanaf het begin al een fijn programma. Gemaakt door Rob Kemps en Matthijs van Nieuwkerk en ik had al eerder op de televisie gezien waarom deze twee heren de documentaire gingen maken.

Van Franse chansons weet ik vrij weinig. Maar ik kan me goed herinneren dat in mijn jeugd vrij veel Franstalige nummers populair waren. Zo was één van mijn eerste plaatjes er eentje van Sheila&Ringo, Les Gondoles à Venise. De Franse inzendingen voor het Eurovisie Songfestival vond ik ook altijd erg leuk. Thuis keken we graag naar de shows van Michel Fugain en ik heb nog steeds een single van Les Poppys.

Chanson! is het waard om naar te kijken. Je hoort de mooiste muziek voorbijkomen en de interviews met enkele groten van het chanson zijn echt prachtig. Natuurlijk kende ik niet alles- misschien ben ik daar net iets te jong voor. Maar ik hoorde veel dat langskwam toen ik als kind de hele dag naar de radio luisterde. Daarom heb ik de playlist die bij de documentaire hoort gelijk gedownload op Spotify.

Daar heb ik een paar keer naar geluisterd, nu is het de beurt aan 100 Franse Klassiekers. Jammer genoeg is meezingen niet mogelijk. Alleen van de grootste hits ken ik enkele regels uit mijn hoofd. Van mij mag er een tweede seizoen komen. Er zullen veel mensen van mijn leeftijd zijn die met plezier en ook gevoelens van weemoed hebben gekeken en geluisterd.

2 gedachten over “Lezen&Luisteren: Chanson!

 1. Linda

  Oh heb je gekeken..ik viel er steeds midden in…zo leuk hoe enthousiast hun zijn en je kan je het haast niet voorstellen, dat ‘van links…naar rechts’ zo geniet van een hele andere soort muziek :)

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik zou je aan willen raden om alle afleveringen te bekijken. Zo leuk. En die Rob Kemps is echt geweldig.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>