Lezen&Luisteren: Columns

Screenshot_20210218_102056

Al twee dagen probeer ik me door Style Notes van Maggie Alderson heen te worstelen. Eerlijk gezegd interesseert me allemaal geen moer. Ze zijn geschikt om ‘s ochtends bij een kopje thee ter verstrooiing te lezen. Er zijn columnisten die je voor de rest van de dag iets meegeven om over na te denken, deze stukjes over mode en stijl zijn daar te oninteressant voor.

Het is allemaal erg oppervlakkig. Niemand hoeft mij vertellen dat er schoenen zijn waarop je geen meter kunt lopen. Dat het niet erg verstandig is om ze te kopen en vervolgens te dragen. Maar dat er veel vrouwen zijn die het toch doen. Zelf heb ik ook weleens schoeisel aangeschaft waarop ik buitenshuis alleen maar kon strompelen.

Overigens heb ik wel vaker geworsteld met het lezen van een columnbundel. Misschien vergeet je na een dag dat de columnist vaak dezelfde kunstjes uithaalt om de boel af te sluiten. Maar als je er een stuk of tien achter elkaar leest, gaat dat vervelen. Daarnaast ben ik niet bijster geïnteresseerd in de kledingstijl van een ander.

Zelf heb ik ook wel bepaalde regels als het gaat om mijn outfits. Zo moet mijn schoeisel altijd steviger zijn dan de rest. Waarmee ik bedoel dat ballerina’s alleen passen bij flodderige zijden jurkjes. Geen hoge hakken bij korte rokken en in verband met mijn bijna zestig jaar oude knietjes minstens een netpanty dragen als ik mini draag.

Alles moet zwart zijn en ik check altijd of al die zwarttinten niet vloeken. Want vaak neigt zwart naar blauw, groen of paars. Dat hoeft geen probleem te zijn zolang de rest maar wel zo zwart is als roet. Tassen. eten ook zwart zijn, want mijn tassen hoeven niet op te vallen.  Nou, ik zal nooit stukjes over mode gaan schrijven. Veel te saai om te lezen.

5 gedachten over “Lezen&Luisteren: Columns

 1. Linda

  Hahahahaha ik hou ook erg van zwart..schoenen, tassen, jassen truitjes…maar dan ook van spijkerbroeken…maar ben je er mee gestopt met het boek, of lees je het dan toch helemaal uit?

  Reageren
 2. Myrna

  Zwart is ook altijd mijn kleur geweest , maar ik draag ook wel andere kleuren hoor.
  Jeans is altijd mijn favo kledingstuk geweest.
  Een jeans moet dan ook lekker zitten , ik moet m niet voelen.
  Op dit moment heb ik bijna geen broeken meer want heb alles weg gedaan omdat ze te groot waren geworden.
  Online kopen is geen optie want ik moet een broek voelen en passen.

  Reageren
  1. Linda

   Heb jij dat ook, Myrna…of het moet een bekend merk zijn wat ik al draag, dan weet je de pasvorm…en ik moet geen skinny, daar krijg ik de kriebels van, dan lijkt het of je bloedtoevoer word afgeknelt ;)

   Reageren
  2. Pippi Bericht auteur

   Ik heb al heel lang geen jeans meer gedragen. Al jaren draag ik alleen zwarte kleding en dat bevalt me goed.Is lekker makkelijk.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>