Lezen&Luisteren: De kleine Fadette

IMG_20220915_130147

De laatste jaren lees ik steeds vaker een kinderboek. Het zijn ook de enige boeken die ik inde winkel koop. volgende maand is het weer Kinderboekenweek en als alles goed gaat, zal ik dan met Anita en haar dochter naar Donner gaan. Bij die winkel bestel ik trouwens al mijn kinderboeken. Want ik steun deze boekhandel graag omdat het een geweldige winkel is.

Helaas verkopen ze De kleine Fadette van George Sand niet in het Nederlands. Mijn Frans is te slecht om het werk in de originele taal te lezen. Vroeger had ik het boek wel, mar het is inde loop der jaren verdwenen. Net als de andere boeken die jarenlang op een plank in een zolderkamer hebben gestaan. Waarschijnlijk stukgelezen.

De kleine Fadette vond ik prachtig, want het had iets mysterieus. Het arme meisje dat ervan beschuldigd werd een heks te zijn en de maner waarop ze tweelingbroers voor zich wist te winnen. Dat ik dit boek niet meer nieuw kan kopen, vind ik dan ook erg jammer. Het is wel tweedehands te verkrijgen, maar ik wil een vers exemplaar.

Tot mijn grote verbazing vond ik wel een versie van dit boek, maar het is een bewerking. Een vertaling vind ik best, maar ik hou niet van bewerkingen die meestal flink wat bladzijden weglaten. Maar ooit vind ik een exemplaar in nieuwstaat en ik ben benieuwd of ik het dan nog zo mooi vind. Hopelijk wel, want ik denk al jaren met weemoed terug aan de keren dat ik het las.

2 gedachten over “Lezen&Luisteren: De kleine Fadette

 1. Linda

  Wat leuk dat je weer gaat shoppen bij de boeken…ik heb het idee dat als je daar alleen zou lopen, je er gerust een hele dag kan vertoeven…hoop dat je ooit dat boek mag vinden in nieuwstaat…

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik hoop het boek ooit te vinden. Anders toch maar een tweedehandsje. Ik verheug me echt op rondlopen in Donner!

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *