Lezen&Luisteren: De mooiste stemmen aller tijden

rpt

Met deze twee kringloopkoopjes ben ik erg blij. Ze lagen voor €2,50 per stuk bij die voortreffelijke kringloopwinkel om de hoek en ik heb ze snel meegenomen voordat een andere operaliefhebber zich erover zou ontfermen. De driedubbel CD’s zijn uitgegeven door Reader’s Digest. Koop van die uitgeverij nooit romans, want ze staan erom bekend dat ze die graag inkorten. Maar met hun Mooiste stemmen aller tijden collectie is niets mis.

Als ik het goed opgezocht heb, zijn er ook boxen met de stemmen van Maria Callas en Cristina Deutekom, maar die lagen er helaas niet bij. Online zijn ze ook niet meer te verkrijgen. Maar ik heb geduld- wie weet zie ik ze nog wel een keer elders liggen. Op bootlegs na heb ik toch al alles van Callas. Natuurlijk heb ik al meerdere CD’s met Joan Sutherland en Montserrat Caballé, maar op mijn nieuwe aankopen staat veel dat ik nog niet had.

Ze zijn perfect om de stemmen goed te leren kennen, zeker omdat ik veel aria’s al ken van mijn andere favoriete sopranen. Zo kom ik er achter hoe goed Sutherland en Caballé waren. Waren, want ze zijn in respectievelijk 2010 en 2018 overleden. Gelukkig kan ik op YouTube kijken naar mooie opnamen. Er is genoeg te vinden, dus als je wilt weten over wie ik het heb….

De komende tijd kunnen Dotje en ik na het wandelen genieten van mooie muziek. Zij luistert naar wat ik uitkies en ze is er nog nooit voor weggelopen. In iedere box zit een boekje met interessante informatie over de zangeres en de stukken die op de CD’s staan. Het is allemaal erg mooi uitgevoerd. Geen teksten, maar die zijn op internet wel te vinden. De laatste tijd luister ik steeds meer naar opera’s en het is dan ook niet vreemd dat ik mijn hond Turandot heb genoemd.

2 gedachten over “Lezen&Luisteren: De mooiste stemmen aller tijden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>