Lezen&Luisteren: De Nationale Voorleesdagen 2020

IMG_20200116_113020

Vandaag was ik weer in de bibliotheek en daar zag ik dat aanstaande woensdag De Nationale Voorleesdagen beginnen. Van 22 januari tot en met 1 februari zullen prentenboeken centraal staan in boekwinkels en op de kinderboekenafdeling van bibliotheken. Mika hoef ik niet meer voor te lezen, maar misschien vinden de meisjes het wel leuk.

dav

Als je deze folder uitvouwt, komt er een affiche tevoorschijn. Op de andere kant staan boekentips en goede adviezen die een beginnend voorlezer op weg kunnen helpen. Die handigheden heb ik destijds zelf moeten uitvinden, dus grijp je kans om veel meer uit een prentenboek te halen dan je in eerste instantie denkt.

Volgende week ga ik het Prentenboek van het Jaar kopen. Dat is de mini-editie van Moppereend dat werd gemaakt door Joyce Dunbar en Petr Horácek. Het kost slechts €5,25 en het gaat na lezing in de kast met prentenboeken die ik ooit hoop voor te lezen. Het zou leuk vinden als dat kind een lezer zou worden. Met Mika is het me niet gelukt, helaas.

dav

2 gedachten over “Lezen&Luisteren: De Nationale Voorleesdagen 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>