Lezen&Luisteren: De wereld van Sofie

dav

Het is er tot nu toe niet van gekomen- De wereld van Sofie staat al jarenlang ongelezen in de kast. Dus heb ik deze gebonden versie maar naar beneden gehaald. Binnenkort ga ik er maar eens aan beginnen, want ik ben van plan een verzameling filosofische kinderboeken aan te leggen. Om ooit samen met kleinkinderen te lezen. Zij mogen later worden wat ze willen, maar ze moeten wel na kunnen denken. Daar schijnt filosofie bij te kunnen helpen.

Bij de bestseller van Jostein Gaarder is er ook een werkboek. Dat heb ik in een vlaag van hebberigheid gekocht, maar nadat ik het op een saaie dag eens doorbladerde zag ik dat het nogal hooggegrepen is. Het is wel iets voor juffen en ergens is het logisch dat je iets pas helemaal begrijpt als je het goed uit kunt leggen. Maar dat is in eerste instantie mijn bedoeling niet. Als je het werkboek invult ben je bijkans een deskundige en ik wil gewoon lezen en wat wijzer worden.

De wereld van Sofie ga ik lezen als een nieuwsgierig kind. Dat heeft mijn moeder ook gedaan, want ik heb haar exemplaar in huis. Er zijn aantekeningen in gemaakt en tussen de bladzijden vond ik een briefje waarop ze een afspraak heeft genoteerd. Het is toch eeuwig zonde dat ik niet meer met mama kan praten over dit boek. In ieder geval heb ik het boek dat zij gelezen heeft in mijn bezit en dat geeft me een fijn gevoel.

4 gedachten over “Lezen&Luisteren: De wereld van Sofie

 1. chucky1012

  Ik hoop van harte dat jij kleinkinderen zult krijgen die heel goed na kunnen denken.
  Hier had ik me nooit in geintereseerd gevoeld……
  Filosofie.
  Het vak geschiedenis daar had ik een hekel aan met al die jaartallen etc….

  Xoxo

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Laten we hopen dat er ooit kleinkinderen komen en dat ze graag nadenken. Zeker weten doe je niets! Maar ik ga zeker mijn best doen 🙂
   xoxo

   Reageren
 2. Linda

  Wat leuk hè, die aantekeningen en een briefje met haar handschrift…hoop dat je er plezier aan beleeft, met lezen en in gedachten, dat je moeder hetnook heeft gelezen 🙂

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *