Lezen&Luisteren: Franka

IMG_20200611_154646

Deze foto stuurde mijn broertje me ongeveer een jaar geleden via WhatsApp. Hij was op een boekenmarkt in de buitenlucht en hij stond bij een stripboekenkraam. Hij zocht naar Franka strips. Toevallig hou ik ook erg veel van Franka. In de woonkamer had ik een hele stapel staan. Maar ik had de collectie niet compleet. Toen ik zag dat Charles lekker stond te shoppen, wilde ik ook meer Franka’s.

Toch heb ik het niet gedaan. Ook al vind ik de verhalen altijd goed en zijn de tekeningen geweldig. Maar ik was net bezig met downsizen. Want ik heb al zoveel boeken en als ik eraan denk dat Mika ooit de boel moet uitzoeken, word ik daar helemaal beroerd van. Dat kan je zo’n kind toch niet aandoen. Misschien krijg ik helemaal geen kleinkinderen die van lezen houden. Even heb ik wel getwijfeld hoor- ik ging online kijken hoeveel ik er nog moest hebben en dat viel erg mee.

Uiteindelijk ben ik nog verstandiger geweest. Toen Charles hier was omdat hij ons naar Schiphol had gereden om de meisjes te gaan halen, vroeg ik aan hem welke Franka titels hij nog zocht. Dat waren er een paar en die mocht hij natuurlijk meteen meenemen. Uiteindelijk heb ik de hele stapel in zijn handen geduwd. Want  ik kan altijd stripboeken lenen bij de bibliotheek en het is helemaal niet nodig om in huis te hebben wat mijn broertje zoekt. De rest kan hij misschien wel ruilen.

Het weggeven van de Franka stripboeken was een impulsieve daad. Maar ik heb er zeker geen spijt van. De verhalen zitten in mijn hoofd, de stoere hoofdrolspeelster staat nog op mijn netvlies. Eerlijk gezegd voelde het goed, dat weggeven van boeken. Hopelijk kan ik er nog veel meer kwijt als er weer mensen op bezoek gaan komen. Wie hier naartoe komt, moet voor de zekerheid maar een heel grote boodschappentas meenemen.

6 gedachten over “Lezen&Luisteren: Franka

  1. Linda

    Geweldig vond ik haar…zo’n stoer mens, die ik ook wel wilde zijn..en zulk mooi haar! En dat hondje, zo schattig..

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>