Lezen&Luisteren: Geef een prentenboek cadeau 2020

dav

De jaarlijkse leesbevorderingscampagne Geef een prentenboek cadeau is in het leven geroepen om elk kind de mogelijkheid te geven voorgelezen te worden of zelf een goed boek te lezen. Dat hoopt men te bewerkstelligen door de speciaal geselecteerde boeken heel betaalbaar te houden. Voor het geweldige prentenboek Woeste Willem hoef je slechts €2,50 te betalen.

Jaren geleden kocht ik de mini-versie van het boek van Ingrid en Dieter Schubert. Het boek is tientallen voorgelezen. Misschien koop ik de fullsize versie ook wel. Sommige boeken moet een kind op twee adressen hebben, dan hoeft er nooit mee gesjouwd te worden. We hebben het gisteren met Mika over kleinkinderen gehad en hij is voorlopig niks van plan. Maar ik zal wat boeken betreft goed voorbereid zijn!

Woeste Willem is vanaf 12 juni verkrijgbaar in de boekhandel. Het is een ontzettend leuk boek over een vervaarlijk ogende zeerover die met pensioen is. De illustraties zijn prachtig en er is zoveel op te zien dat je een kind urenlang bezig kunt houden met het bekijken van de plaatjes. Koop er eentje voor een kind dat van voorlezen houdt en neem er nog een paar mee om cadeau te doen.

Overigens kan je in de boekhandel ook boeken doneren. Ze worden dan weggegeven aan een goed doel. Stichting VoorleesExpress heeft zorggedragen voor audio-vertalingen van Woeste Willem. Met het boek voor je neus kan je via de website www.prentenboekeninalletalen.nl luisteren naar het verhaal in talen die ik niet eens ken. Zelfs in het Limburgs en Twents!

2 gedachten over “Lezen&Luisteren: Geef een prentenboek cadeau 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>