Lezen&Luisteren: Geef mij maar een boek! 2018

A535E50B-C0BD-4C12-A840-82C198E96D5A

Geef mij maar een boek! is een geweldige actie. Je kunt dan een jeugboek en een prentenboek kopen voor slechts €2 per stuk.  Aan deze bijzondere actie doen niet alleen boekhandels mee, maar ook allerlei instanties die beseffen dat lezen goed is voor de ontwikkeling van kinderen en laaggeletterden. Daarom kiest men boeken uit die niet alleen geschikt zijn voor kinderen.

Sinds 9 februari ligt de goedkope versie van Ronja de roversdochter in de boekhandel. Deze klassieker van Astrid Lindgren hoort in iedere kinderbibliotheek thuis. Je kunt het verhaal lezen als een goed geschreven avonturenboek, maar het zal volwassenen raken omdat er een diepere laag in het boek zit.

Op 3 april verschijnt het prentenboek Raad eens hoeveel ik van je hou van Sam McBratney en Anita Jeram. Dit boek heb ik niet eens en ik denk dat ik er maar een kleine voorraad van ga aanleggen om cadeau te geven. Het zou leuk zijn als meer mensen dat zouden doen- heb je altijd een mooi (kraam)cadeau.

4 gedachten over “Lezen&Luisteren: Geef mij maar een boek! 2018

 1. Linda

  Wat een leuke actie..zag vanmorgen een hond in Amerika, die in de bieb is, zodat kinderen, die moete hebben met lezen, hem voor kunnen lezen! Heb dat ook bij asieldieren gezien..dat zouden ze veel meer moeten doen, kinderen en dieren samen brengen.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Dat is een geweldig idee! Ik denk dat BAM het zeker leuk zou vinden- wat Blaze betreft, weet ik het niet. Maar ik ga het nog wel even proberen.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>