Lezen&Luisteren: Gil Scott-Heron

mde

Het was Mika’s idee om een Spotify familie abonnement te nemen en ik ben ontzettend blij dat hij dat heeft gedaan. Het scheelt mij een fortuin aan geluidsdragers. Want er staat namelijk bijna alles op waar ik graag naar luister. Het heeft me ook behoed voor een paar dure miskopen. Als er eens iets ontbreekt kan ik dat wel online aanschaffen en in sommige gevallen staan er zelfs hele albums op YouTube.

Spotify is ook erg fijn om iets van vroeger op te zoeken. Zo ben ik de laatste weken helemaal in de ban van de in 2011 overleden Gil Scott-Heron, dichter, muzikant en schrijver. Zijn naar mijn idee beste albums verschenen in de zeventiger jaren en de politieke teksten zijn soms moeilijk te begrijpen zonder dat je bepaalde namen opzoekt. Hij schreef een paar teksten die in deze eeuw echt niet meer kunnen. Toen ik daar een en ander over opzocht begreep ik dat je die gedichten ook anders kon uitleggen, dus vooruit dan maar. Eminem kan er trouwens ook wat van.

Gil Scott-Heron wordt ook wel The Godfather of Rap genoemd, maar ik ben fan vanwege zijn jazzy muziek. Toen ik jong was wist ik nog niet van zijn bestaan. Dat kwam pas later toen ik online kon opzoeken wie er allemaal op het fameuze No Nukes festival in Madison Square Garden hadden opgetreden. Maar ik heb me pas goed in zijn muziek verdiept toen ik Spotify kreeg. Het is heerlijke muziek die ik meestal draai als ik alleen thuis ben. Nou ja, met Apollo, Fluffy en Popje. De mannen zijn niet zo gek op dit genre. De honden vinden alles best. Zolang ik maar niet gaan meezingen of op de muziek ga dansen.

 

4 gedachten over “Lezen&Luisteren: Gil Scott-Heron

  1. Linda

    Heerlijk, Spotify, doe heb het ook, via Mandy…ik moet ook opletten dat ik niet te hard meelal, als ik aan het werk ben ;)

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>