Lezen&Luisteren: GoodReads leesdoel 2021

inCollage_20211230_113928270

Zo hoog leg ik de lat niet, maar honderd boeken per jaar is toch wel het minimum. Soms lees ik het ene na het andere boek en dan weet ik op een gegeven moment niet meer welk plot bij welk boek hoort. Omdat ik toevallig een hoop series lees waarin dames een hoofdrol spelen haal ik weleens wat door elkaar. Vooral als ze wat krassen hebben opgelopen in hun jeugd- dat schijnt nogal favoriet te zijn bij een boel schrijvers.

Misschien zou ik slechts één boek per week moeten lezen. Maar ja, er zijn zoveel spannende boeken die ik in twee dagen uit heb. Omdat ik zoveel reeksen lees denk ik dat honderd wel prima is. Wat ik zou kunnen doen is een leesdagboek bijhouden waarin ik bijhoud wat er zoal gebeurd is in een deel. Geen uittreksels of recensies, maar gewoon wat aantekeningen.

De laatste twee dagen van het jaar ga ik niet lezen. Gewoon een beetje rondkijken wat Netflix, Disney+ en Videoland te bieden hebben. Dan ga ik op 1 januari wel verder in Alleen op de wereld. Mijn leesdoel voor 2022 zal ik traditiegetrouw wel weer op honderd boeken zetten. Op mijn telefoon staan nog tientallen boeken en als ik die gelezen heb ga ik verder op mijn eReader- die heb ik twee jaar geleden toch niet voor niets gekocht.

Dit jaar bleef ik steken op 122 boeken. Daar zaten dunne prentenboeken voor kinderen bij, maar ook een paar dikke pillen. Volgens mij heb ik voornamelijk Engelstalige werken gelezen en ik hoop dat daar volgend jaar nog een Duitstalig boek bij komt. Uiteindelijk zal ik wel heel veel boeken lezen waarin misdaadzaken worden opgelost. Die leen lekker weg en ik vind het leuk om te zen of ik de ontknoping wat eerder kan raden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>