Lezen&Luisteren: GoodReads Reading Challenge 2020

Screenshot_20201231_164759

Zo, ik heb het weer gehaald. In 2020 heb ik maar liefst 137 titels gelezen. Helaas is het overzicht dat My Year In Books heet nog niet compleet. Dat zal wel komen omdat iedereen die op GoodReads zit snel een paar boeken wil toevegen aan de lijst van gelezen boeken. Maar ik weet wel dat ik meer dan 30.000 bladzijden heb gelezen. Dat is eigenlijk niet zo veel, want ik vind dat ik per dag toch minstens 100 bladzijden moet lezen.

Halverwege het jaar zat ik in een behoorlijke leesdip, maar ik heb een enorme inhaalslag gemaakt. De afgelopen weken heb ik bijna aan één stuk door gelezen. Ook heb ik een paar series afgewerkt, reeksen die ik niet eens zo goed vond. Voor volgend jaar kon ik nog geen doel stellen, maar ik denk dat ik lekker op 100 blijf hangen. Dat moet ik makkelijk kunnen halen enook nog een leven leiden.

Het bevalt me wel, zo’n Reading Challenge. Gewoon lekker lezen waar ik zin in heb. De afgelopen jaren heb ik een paar keer zo’n bingokaart uitgekozen, maar dat vind ik veel te veel gedoe. Moest ik nadenken over wat ik ging lezen. Nu pak ik zomaar wat. Als het me niet bevalt, is een ander boek zo gevonden. In de kast, op mijn eReader of op mijn telefoon.

Misschien ga ik nog wel boeken in andere talen dan Nederlands en Engels lezen. Maar ik beloof niets. Vanavond zou ik in een ander boek kunnen beginnen. Dat doe ik niet, want ik ga met Mika naar een door hem uit te kiezen film kijken. Morgen duik ik weer in een boek. Als ik er twee per week lees, zal ik het doel van 2021 wel halen. Maar je weet nooit wat er gaat gebeuren, dus misschien ga ik de eerste maand wel heel veel lezen.

6 gedachten over “Lezen&Luisteren: GoodReads Reading Challenge 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>