Lezen&Luisteren: Gouden Luisterboekjes

Screenshot_20200423_173404

Laatst keek ik wat rond op Spotify en toen zag ik dat ze er ook luisterboeken hadden. Van Gouden Boekjes nog wel. Natuurlijk heb ik ze meteen gedownload. Het leek me wel wat om in bed naar die leuke verhaaltjes te luisteren.

Maar wat bleek nou: Gouden Boekjes zijn prentenboeken. Ja, er zit behoorlijk veel tekst bij, maar de illustraties zijn ontzettend belangrijk. Het maakt niet zoveel uit als je een oude favoriet beluistert, maar bij een onbekend luisterverhaal miste ik de plaatjes.

Het is dan ook absoluut geen vervanging voor een voorlezer met het boek bij de hand. Voorlezen is niet de tekst opdreunen. Tussendoor de tekeningen bekijken en daar wat aandacht aan besteden is ook deel van het voorlezen.

Uiteindelijk heb ik de download maar verwijderd. Als ik ooit oma word zal ik niemand afschepen met luisterversies van prentenboeken. Mika heb ik boeken voorgelezen  die summier geïllustreerd waren en dat heeft hij zo fijn gevonden dat ik graag hetzelfde doe voor de volgende generatie.

2 gedachten over “Lezen&Luisteren: Gouden Luisterboekjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>