Lezen&Luisteren: Griekse mythologie (2)

dav

Het lezen gaat weer lekker en ik heb inmiddels al een paar boeken gelezen over hetzelfde onderwerp: Griekse mythologie. Het blijft iets dat me intrigeert. Al die verhalen over goden, halfgoden en gewone stervelingen- in bijna ieder boek komen dezelfde personages voor. Wie in een bepaald boek centraal staat is in een ander verhaal een bijfiguur. Op die manier krijg je het hele plaatje voorgeschoteld.

Of ik alles op de stapel zonder onderbreking ga lezen weet ik niet zeker. Het is soms wel fijn om van genre te wisselen. Maar het lijkt me een mooie uitdaging om dit jaar zoveel mogelijk van de stapel te lezen. Nu loop ik behoorlijk achter en ik wil dat GoodReadsdoel ook dit jaar behalen. Dat gaat alleen lukken als ik steeds een boek pak dat me fascineert.

Wat mij in deze boeken erg raakt zijn de liefdesverhalen. Vaak lopen ze niet erg goed af. Zo kan ik me echt boos maken als ik lees over Iason en Medeia. Zeker omdat het in het dagelijks leven ook kan gebeuren dat je gedumpt wordt door iemand waarvoor je alles opzij hebt gezet. Overigens een hele goede les hoor. Misschien is het lezen van de klassieken een betere voorbereiding op je toekomst dan het schoolvak wiskunde volgen.

Mij vervelen de verhalen nooit. Vooral omdat ook de goden zoveel menselijke trekjes hebben. Ze maken er net zo goed een zootje van als de mensen die nu leven. Ook zij kunnen impulsief zijn en door hun handelingen zorgen voor een grote chaos. Dat vind ik het leuke aan al die goden- ze zijn verre van perfect en daarom heb je niet het gevoel dat je moralistische werkjes zit te lezen.

 

3 gedachten over “Lezen&Luisteren: Griekse mythologie (2)

  1. Natasja

    Afwisseling is fijn maar als je er in zit lekker blijven lezen. De stapel is een genot om naar te kijken. Jou stapel boeken staat ook op deze manier in mijn kamer naast een kastje. Het is onderdeel van mijn interieur en het maakt me blij.

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>