Lezen&Luisteren: Harper Collins Treasury of Picture Book Classics

mde

Dit boek is een aanrader. Het is wel handig als het voor een kind is dat Engels verstaat en spreekt. Het is erg geschikt om voor te lezen, want het boek is veel te zwaar voor kinderhandjes. Dat komt omdat het een verzameling van twaalf klassieke prentenboeken.

Bij ieder verhaal krijg je tips om meer uit het voorlezen te halen. Ook staan er enkele activiteiten in die je aan de hand van een prentenboek kunt doen. Mika is vaak voorgelezen uit dit boek. Daarom bewaar ik het ook voor eventuele kleinkinderen.

Toen ik tijdens de Kinderboekenweek alleen maar kinderboeken las, heb ik de twaalf titels uit deze verzameling herlezen. En voorgelezen aan Apollo, Fluffy en Popje. Ze begrepen er natuurijk niets van, want ik heb de platen niet laten zien. Maar ze leken het leuk te vinden om naar mijn stem te luisteren.

De onderwerpen zijn zeer uiteenlopend en de illustraties hebben allemaal een eigen sfeer. Van het lezen van de prentenboeken werd ik helemaal enthousiast. En ik snap eigenlijk niet waarom Mika niet is blijven lezen, want ik heb er destijds erg voor moeite voor gedaan een lezer van hem te maken. Misschien heb ik meer succes bij de volgende generatie.

mde

2 gedachten over “Lezen&Luisteren: Harper Collins Treasury of Picture Book Classics

 1. Linda

  Had wel een filmpje willen zien, hoe je de schatjes aan het voorlezen was…zal er vast heel leuk uitgezien hebben :)

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Gewoon op de bank met het zware boek op schoot, de hondenkinderen naast me. Ronald lag geloof ik te slapen na zijn nachtdienst.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>