Lezen&Luisteren: Harrie Jekkers

2017-07-20 12.50.26

Hoogstwaarschijnlijk zou ik ook lachen tot ik buikpijn had als ik de voorstellingen in boekvorm had gelezen. Maar juist dat heerlijk Haagse accent maakt dat ik graag luister naar Harrie Jekkers. Hij trekt geen rare bekken en stelt zich op het podium niet aan en daarom zet ik deze DVD’s vaak op zonder naar de beelden te kijken. Inmiddels kan ik bijna woordelijk meespreken met Harrie, net zoals mijn broertje dat met het werk van de heren Van Kooten en De Bie heeft.

Van Harrie Jekkers zijn wij thuis fan omdat we soms iets herkennen in zijn verhalen. Zoals het kopje koffie dat zo vies smaakte omdat niemand er suiker in had gedaan en het geroerd had. Zulke verwende kinderen zijn mijn nestgenoten en ik. Ook ziet hij kans bepaalde maatschappelijke onzinnigheden belachelijk te maken zonder scheldwoorden te gebruiken en op de man te spelen. Als ik naar Harrie luister, ben ik gewoon jaloers dat ik niet in staat ben om zaken op een humoristische manier aan de kaak te stellen.

Onze favoriete cabaretier is tien jaar ouder dan ik en ik kan me best voorstellen dat hij het over dingen heeft die mijn vriendinnen niet kennen. De leesmap en manchester broeken bijvoorbeeld. Je weet ook pas wat een echte Haagse koffietent is als je er eentje bezocht hebt en er een bakkie pleur met een kano hebt genuttigd. Voor mij is het jeugdsentiment en ik kan iedereen aanraden een keer naar Harrie Jekkers te luisteren. Kijken is wat moeilijk, want zijn voorstellingen zijn altijd uitverkocht.

2017-07-20 12.51.10

4 gedachten over “Lezen&Luisteren: Harrie Jekkers

 1. Linda

  Grappig als je er dingen in herkent en zo lekker kan lachen..Heerlijk is dat, er zijn nog maar weinig dingen, waar je zo enorm van kan lachen, en t is zo lekker ontspannend

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ronald en ik hebben hetzelfde gevoel voor humor. Soms kijken we elkaar aan en barsten dan in lachen uit. Zelfs nu. Dat is iets waar ik heel blij van word.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>