Lezen&Luisteren: Herlezen

ptr

Af en toe herlees ik een boek. Meestal als de eerste keer erg lang geleden is. Zo wil ik dit jaar weer alles van Astrid Lindgren herlezen. Gewoon om weer te genieten van al die verhalen waar ik vroeger zoveel plezier aan beleefde. Maar het komt ook weleens voor dat ik een boek per ongeluk herlees. Blijkbaar lees ik zoveel boeken dat ik niet kan onthouden of ik iets al eerder onder ogen heb gehad.

Stomtoevallig is dat de laatste keer twee keer gebeurd met boeken van Harlan Coben. Al na enkele bladzijden had ik het gevoel dat ik The Stranger al eerder gelezen had. Dat checkte ik snel op GoodReads en toen bleek ik het inderdaad gelezen te hebben. Bepaalde details stonden me nog heel goed bij. Maar vreemd genoeg weet ik absoluut niet meer hoe het boek afliep.

Stomtoevallig gebeurde hetzelfde met een ander boek dat ik oorspronkelijk op 26 augustus 2015 las: Caught. Maar bij dit boek had ik het niet zo snel door. Pas toen ik aanbeland was bij hoofdstuk 31 (van in totaal 39 inclusief epiloog) begon me iets te dagen. Dat is dus rijkelijk laat. Toen ik er achter kwam, voelde ik me heel erg dom. Zo lang geleden was het niet- ongeveer drie en een half jaar.

Het was ook zonde van de tijd, want ik heb nog wel meer boeken die ik nog wil lezen. Dus wie me vraagt of ik al die boeken al gelezen heb, een heel populaire vraag overigens, krijgt te horen dat het helaas niet zo is. Maar ik heb sommige boeken wel twee keer gelezen, dat dan weer wel. Dus voortaan ga ik even op GoodReads op de plank met gelezen boeken kijken voordat ik me weer in een leesavontuur stort.

2 gedachten over “Lezen&Luisteren: Herlezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>