Lezen&Luisteren: Het kleine museum

dav

Dit is een aanrader als je op zoek bent naar een mooi kraamcadeau. Wel als je verwacht dat de pasgeborene veel voorgelezen gaat worden. En als de opvoeders van kunst houden. Want dit mooie gebonden boekje is ook geschikt om als ABC boek te fungeren. Vroeger had ik er eentje van Rie Cramer- A is een aapje. Het ligt nog steeds ergens op zolder.

Maar het is zo hopeloos verouderd. Wat moet je nou met een fruitvrouw en een landman? Het fijne van de platen in Het kleine museum is dat ze tijdloos zijn. Ze zijn afkomstig van mooie schilderijen die je voor een groot deel in het echt kunt zien als je van stedentrips houdt. Of op kunt zoeken op internet om het hele schilderij te bekijken.

Dit boekje kocht ik voor Mika toen hij al op de basisschool zat. Hij vond het heel mooi en bladerde het graag samen door. Alhoewel ik nog meer van prentenboeken hou vanwege de grote platen waarop nog veel meer te zien is dan een vuurtoren of een neus is dit naar mijn idee erg leuk voor leergrage kinderen.

sdr

2 gedachten over “Lezen&Luisteren: Het kleine museum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>