Lezen&Luisteren: Honden in de kunst en de literatuur

dav

Wie niet van honden houdt, zal mijn blog vast niet bezoeken. Want sinds een paar dagen hou ik niet op met het schrijven over Fluffy en Popje en worden er ook veel foto’s van de meisjes geplaatst. Dat is wat liefde met je doet. Maar voor hun komst was ik ook al zo- ik heb genoeg afbeeldingen van BAM, Blaze, Pebbles en Dotje laten zien. Gek ben ik op honden. Er zijn rassen die ik niet helemaal esthetisch verantwoord vind, maar ik zou van iedere hond kunnen houden.

Dat is de reden dat ik dit boekje van bescheiden afmetingen kocht toen ik rondliep in de kringloopwinkel om de hoek. Het boekje is niet in perfecte staat, maar er zitten in ieder geval geen bladzijden los. De samensteller van dit boek met foto’s, citaten en korte geschiedenislesjes heet Iain Zaczek en de uitgever is Librero, bekend om hun boeken over kunst, mode en literatuur. Het is een echt koffietafelboekje en eigenlijk niet geschikt om in één zitting uit te lezen.

Het boek is inmiddels doorgebladerd en ik heb al een paar stukjes gelezen. Ben al wat wijzer geworden, want het staat vol weetjes die ik mooi kan gebruiken als ik weer eens ga Trivianten. Het is een heerlijk boek en ik denk dat kunstliefhebbers er veel plezier aan zullen beleven. Er komen werken van uiteenlopende kunstenaars langs. Wat mij betreft is het een boek om inderdaad op de tafel te laten liggen om het regelmatig door te bladeren. Een geweldig kringloopkoopje, want ik betaalde er slechts 50 cent voor.

4 gedachten over “Lezen&Luisteren: Honden in de kunst en de literatuur

 1. Linda

  Je kan niet genoeg over ze schrijven, word er blij van, van die koppies :) op Pintrest komen ook altijd van die leuke filmpjes voorbij met katten en honden, ik smelt dan helemaal en Bas zit me dan met een blik aan te kijken, van moet dat? Hahahaha

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   “Waar het hart van vol is, loopt de mond van over”, zei mijn moeder vroeger. Ik ben zo gelukkig met mijn meisjes dat ik niet kan stoppen met het laten zien van hun foto’s en ik wil er ook steeds over schrijven.

   Reageren
 2. Myrna

  Ik ben elke keer weer heel blij als je weer een stuk over de meisjes hebt geschreven. Dat vond ik altijd al leuk. Wat heerlijk om te horen hoe gelukkig de meisjes je maken.

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>