Lezen&Luisteren: Hooligans

mde

Deze fijne omnibus heb ik ooit voor Ronald gekocht. Een verzameling van enkele titels die zoals iedereen begrijpt over voetbalfanaten gaan. Volgens mij heb ik het eerste deel, Hand in Hand in een ver verleden zelf gelezen. Hoofdschuddend en stomverbaasd door zoveel onzinnige acties van mensen die werkelijk niets anders te doen hebben dan herrie trappen.

Een beetje gelachen heb ik wel toen ik las dat ouders hun kinderen leren dat bepaalde schoonmaakmiddelen niet vooraan in het schap hoeven te staan. Ach, zelf koop ik dat merk ook niet hoor. Maar het werd allemaal erger, want op kinderfeestjes mag niet alle muziek gedraaid worden. Volgens mij ben ik toen gestopt met lezen.

Ronald is wat verder gekomen, maar als ik naar de boekenlegger kijk die ergens halverwege het boek te vinden is, werd het hem ook wat te veel, al die lettertjes. Hij schijnt veel hoofdpersonen te kennen, maar gelukkig komt hij er zelf niet in voor. Althans, dat hopen we maar. Want dit boek zal echt niet worden uitgelezen.

Het is echt niet lollig om te lezen waartoe mensen in staat zijn in de naam van een volkssport. Mij maak je niet wijs dat al die gekken alles op een rijtje hebben. Ze beweren wel dat ze van het thuisfront houden, maar volgens mij geven ze alleen maar om dat ene woord. En vinden ze knokken gewoon lek, maar ja daar moet je toch een reden voor hebben.

Dus kiezen ze daarvoor mensen uit die van een andere voetbalclub houden. Ze zijn ook nog eens trots op alle schade die ze veroorzaken.Tja, ik begrijp het allemaal niet. Stiekem denk ik dat hooligans geen fijn leven hebben en dat ze hun frustratie botvieren in en rond het stadion. Laten we maar stellen dat ik blij ben dat Mika normale hobby’s heeft. Dat hij niet hoeft te vechten om zich beter te voelen.

2 gedachten over “Lezen&Luisteren: Hooligans

 1. Linda

  Snap dat je afgehaakt bent…denk dat ik er niet eens aan zou beginnen…heb nooit die haat naar andere clubs begrepen..kijk nou naar die speler die naar de zogenaamde aards rivaal is overgestapt, snap dat je als fan teleurgesteld bent, maar om iemand nou te bedreigen..

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Het zijn idioten. Stiekem ook zielenpietjes, denk ik. Hebben alleen een grote mond als ze met gelijkgestemden zijn.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>