Lezen&Luisteren: Intimidad

IMG_20220811_170506

De titel van de Spaanse Netflixserie sprak me niet zo aan. Intimidad– wat moest ik me daar nou bij voorstellen. Zeker iets over sex of het gebrek daaraan? Uiteindelijk las ik niet eens waarover het ging. Wel zag ik dat de actrice bekend was van La Casa de Papel waarin ze de rol van Lisbon speelde. Ronald koos de serie uit en ik ben heel blij dat hij dat gedaan heeft.

Het is een serie die ik niet in mijn eentje zou willen bekijken. Want er komen nogal wat onderwerpen aan de orde die je graag met iemand wilt bespreken. Een korte scène in het begin van de eerste aflevering maakte duidelijk wat de kijker voorgeschoteld ging worden. Zij, de vice-burgemeester van Bilbao, werd bijna afgemaakt toen er een intiem filmpje van haar werd gelekt, de burgemeester zelf mompelde dat iets dergelijks hem slechts een bekraste auto had opgeleverd.

Ga vooral kijken met iemand die niet bang is voor een discussie. Wij reageerden steeds op wat we zagen. Soms moesten we ergens om lachen, maar er waren ook momenten dat we ons wat ongemakkelijk voelden. Zo was er een schoonmoeder die mij deed denken aan aan die van mij. Ze had geen grote rol, dus ik geef niet al te veel weg. Wel vroeg ik af waarom juist zij nou de enige vrouw in de serie was die lekker kon doen wat ze wilde.

De serie is een aanrader. De onderwerpen die werden aangesneden, zijn eigenlijk erg actueel. En ik kan me goed voorstellen dat je de serie wilt zien met iemand met wie je een sterke band hebt. Wat als je nou constant van mening verschilt? Nou, ik zou me toch afvragen of de relatie, intiem of niet, nog wel zin had. Er waren heel wat akelige types te zien, maar gelukkig ook personages die me vertrouwen in de toekomst geven.

 

4 gedachten over “Lezen&Luisteren: Intimidad

    1. Pippi Bericht auteur

      Alleen als je er zin in hebt. Eén ding weet ik zeker: het is niet altijd fijn om met mij te kijken naar een serie met zulke onderwerpen 🙂

      Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *