Lezen&Luisteren: Jaap en Gerdientje

dav

Op de lagere school werd er veel gelezen. In ieder lokaal stond een boekenkast. Als je eerder klaar was met je werk mocht je een boek uitzoeken.. Maar er werd ook klassikaal gelezen. Dan kreeg iedereen hetzelfde boek voorgeschoteld en mocht je om beurten een stukje hardop lezen. Of ik dit boek toen ook las weet ik niet meer. Maar op school heb ik wel veel boeken over Jaap en Gerdientje gelezen.

Het zullen wel hele brave boekjes zijn, want ik zat op een christelijke school. Zo kan ik me niet herinneren dat ze er boeken van Annie M.G. Schmidt hadden. Die hadden we thuis gelukkig wel. Nee, wij moesten het doen met de keurige Jaap en Gerdientje. Ze maakten van alles mee, maar heel bijzonder was het allemaal niet. Dat zie je zo wel aan de kaft- hoe zoet en schattig.

Het boek heb ik nog niet helemaal gelezen, wel een beetje doorgebladerd. Het is heel ouderwets. Maar ja, ik kom natuurlijk uit 1961 en toen was het allemaal een beetje anders dan nu. Waar ik erg benieuwd naar ben is wat hedendaagse kinderen van die oude boeken vinden. Waarschijnlijk moet ik uitleggen wat guldens en fluitketels waren.

4 gedachten over “Lezen&Luisteren: Jaap en Gerdientje

 1. Myrna

  Ik denk dat het die kids van tegenwoordig niet kan boeien , zelfs de hele jonge niet.
  Ze spelen liever met een tablet spelletjes of kijken een film erop.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Dat denk ik ook. Ik zal eens aan een vriendin met kleine kinderen vragen of er nog veel gelezen wordt.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>