Lezen&Luisteren: Kinderboekenbuit

mde

Je kunt best kinderboeken van het internet plukken, maar ik vind dat je dan zo weinig plezier beleeft aan de vaak erg mooie illustraties. Dus heb ik bedacht dat ik kinderboeken blijf kopen. Papieren boeken uit de boekhandel. Want al dat leesvoer voor volwassenen- ik raak ze maar niet kwijt. Kinderboeken kan ik waarschijnlijk altijd wel doorgeven aan iemand met kinderen.

Vorige week ben ik weer eens ouderwets gaan shoppen met de VVV cadeaukaarten die Ronald van zijn werkgever had gekregen en ik kwam thuis met een stapel kinderboeken. Helaas hebben ze niet zo’n groot assortiment in de plaatselijke Bruna, want dat is natuurlijk eigenlijk een kantoorboekhandel. De volgende keer bestel ik wat bij Donner, een grote zelfstandige boekhandel in Rotterdam.

Het Groot Biegel Sprookjesboek stond al een hele tijd op mijn wenslijst. Want ik ben dol op de verhalen en de schrijfstijl van Paul Biegel. De illustraties zijn van Charlotte Dematons en ik ben een groot fan van haar werk. Op mijn ltijs staan nog meer boeken waaraan zij heeft meegewerkt en ik ga eens kijken of ik iedere maand een boek kan bestellen.

Wat een geweldige combinatie: filosofie en detectivewerk. Mijn oog viel in eerste instantie op de cover van Georgien Overwater. Van Stine Jensen las ik alleen het essay dat zij schreef voor de Maand van de Spiritualiteit (2019) en ik ben ontzettend benieuwd naar het boek dat lijkt op een kinderboek. Maar ik ga ervan uit dat het ook erg geschikt is voor volwassenen. Die ook nog wat willen leren over filosofie.

Het thema van de afgelopen Kinderboekenweek was beroepen- en het was duidelijk dat iedereen kan worden wat hij of zij wil. Dit grote boek waarin verhalen van verschillende schrijvers te vinden zijn zag ik destijds in de boekhandel liggen, maar ik had net te weinig geld. Gelukkig lag er nog een bescheiden stapel in de winkel.

Jozua Douglas is een heel populaire kinderboekenschrijver en hij heeft eerder een Kinderboekenweekgeschenk geschreven. Dat was dan meteen het vijfde deel van een serie die ik misschien ook nog ga verzamelen. Ook las ik iets van hem dat ging over een verschrikkelijke tweeling. Maar echt benieuwd ben ik naar dit boek, want het gaat over het oplossen van een misdaad. Het hoort dus in mijn collectie van spannende boeken.

mde

Dit boekje van Jo Nesbø kreeg ik cadeau omdat ik voor meer dan €15 aan boeken had besteed. Nou, dat gaat best rap hoor. Boeken zijn eigenlijk best duur. Toevallig had ik net een verhalenbundel van Nesbø gedownload en daar zat dit verhaal ook bij.

Voorlopig blijven deze mooie kinderboeken nog even liggen, want ik heb nog een kleine stapel boeken die ik dit jaar echt wil hebben gelezen. In ieder geval kijk ik uit naar de donkere wintermaanden en de avonden die ik wil besteden aan het lezen van mooie en goede boeken. Hondjes naast me op de bank, dekentje over me heen en een dienblad met een groot glas chocolademelk en koekjes op tafel.

2 gedachten over “Lezen&Luisteren: Kinderboekenbuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>