Lezen&Luisteren: Kinderboekenbuit

sdr

Deze keer had ik weer geluk dat ik geholpen werd door een mevrouw die zelf enorm veel leest. Volgens mij herkent zij een medeboekenwurm en die maakt ze graag blij met een mooie linnen draagtas. Die van dit jaar is echt heel fraai en ik ben er dan ook erg blij mee. De ene kant is bedrukt met de naam van één van mijn favoriete schrijvers plus de tekeningen die Quentin Blake maakte van de hoofdpersonen in hele goede kinderboeken. Aan de andere kant staat een  citaat van Roald Dahl, eentje waar ik het heel erg mee eens ben.

IMG_20211007_145730 mde

Het Kinderboekenweekgeschenk is heerlijk om te lezen. Van de Noordse mythologie weet ik bijzonder weinig en dit boekje van Bette Westera heeft me erg nieuwsgierig gemaakt. Het verhaal is spannend, want twee kinderen gaan hun dorp redden. Af en toe moest ik denken aan de avonturen van Ronja. Mij sprak het boek erg aan en ik kan iedereen aanraden de komende anderhalve week voor minstens €12,50 aan kinderboeken te kopen in een goede boekhandel.

IMG_20211007_145654

Het thema van deze Kinderboekenweek is dat je kunt worden wat je graag wilt. Dat is nogal wat. In de boekhandel had ik een leuk gesprek met een medewerker die zich niet meer kon herinneren wat vroeger haar lievelingsberoep was. Een andere zei gelijk dat zij ooit majorette wilde worden. Dat is niet gelukt. Zo ben ik ook uiteindelijk geen koningin geworden.

In het prentenboek van Mark Janssen is de hoofdrol voor een jongetje dat het echt niet weet. Gelukkig heeft hij een hele slimme vader die uitlegt dat je verschillende mensen hebt: denkers, doeners en dromers. Daarmee is een jong kind al een eindje op weg geholpen. Laten we wel wezen: wie weet nou wat ‘ie wil worden op het moment dat de middelbare school je swingt een keuze te maken?

IMG_20211007_172705

IMG_20211007_145636

Blijkbaar ben ik gefascineerd door sprookjes en fabels, want de twee boeken die ik kocht staan er vol mee. Deze twee moet ik nog lezen en ik kan er dus nog niets over vertellen. Wordt vervolgd!

IMG_20211007_145617

2 gedachten over “Lezen&Luisteren: Kinderboekenbuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>